23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bland dig - Hvilken teknologiudvikling gavner mest?

Få indflydelse på hvordan 900 mio. kr. investeres bedst i udvikling af nye teknologiske kompetencer og serviceydelser til samfundet – og til byggebranchen.

Klimasikring, 3d-print til byggeriet og cirkulær økonomi - De danske GTS-institutter barsler med nye aktivitetsplaner for teknologiudvikling og lige nu er stiller Teknologisk Institut med 30 forslag som kan komme det danske samfund og danske virksomheder i byggebranchen til gavn. Det er Styrelsen for Forskning og Innovation, som investerer ca. 900 mio. kr. i udvikling af nye teknologiske kompetencer og serviceydelser til gavn for dansk erhvervsliv igennem såkaldte Resultatkontrakter.

Debat er essentiel for udvikling
For at de ambitiøse projektidéer kan komme den danske byggebranche til gavn, har vi brug for holdninger, efterspørgsler og opbakning til initiativerne fra virksomheder, kommuner og organisationer. Det foregår på portalen Bedre Innovation.

- Teknologisk Institut er en helt central aktør for innovationen og teknologianvendelsen i det danske erhvervsliv. Resultatkontrakten er med til at udvikle vores tilbud til dansk erhvervsliv, som omfatter en helt unik, multidisciplinær kompetenceplatform suppleret med Danmarks mest avancerede laboratoriefaciliteter og samarbejde med førende internationale videninstitutioner, siger adm. direktør Søren Stjernqvist, Teknologisk Institut

På hjemmesiden bedreinnovation.dk kan du finde de 30 forslag fra Teknologisk Institut til, hvordan pengene skal investeres. Forslagene danner basis for GTS-institutternes endelige ansøgninger til den aftale, der eksisterer mellem Styrelsen for Forskning og Innovation og de ni GTS-institutter, den såkaldte ”Resultatkontrakt”.

Resultatkontrakterne indgås med tre års mellemrum mellem GTS-institutterne og Styrelsen for Forskning og Innovation, og bidrager i høj grad til institutternes udvikling af ny viden målrettet danske virksomheder.

Teknologiudvikling til byggeriet
Her en liste over Teknologisk Instituts projektforslag der berører Byggeri & Anlæg
3D printet byggeri
Cirkulær ressourceøkonomi
Ecodesign
Huller i vejen
Fremtidens renoverede byggeri i et totalværdi perspektiv
iBygning - Intelligente bygninger til et intelligent energisystem
Klimatilpasning i forhold til regnvand og havvand
Produktivitets- og vækstfremmende standardisering
Smart Cities

Sådan bliver du involveret på Bedre Innovation:
1. Opret dig som bruger på www.bedreinnovation.dk – eller log ind med fx din profil fra sociale medier
2. Find det forslag som du gerne vil kommentere på, brug evt. linket indsat ovenfor.
3. Kom med kommentarer, hvis du har noget på hjerte.
Der er åbent for debat mellem interessenter og GTS-institutterne mellem tirsdag den 7. april 2015 og torsdag den 14. maj 2015. Men jo før din kommentar kommer på des bedre, da der er længere tid til debatten.

Kort om GTS
Danmark har ni GTS-institutter, som er sat i verden for at flytte danske virksomheder frem mod succes ved hjælp af teknologi. GTS-institutterne kan hvert tredje år søge om resultatkontraktmidler til udvikling af nye teknologiske serviceydelser til gavn for danske erhvervsliv. Læs mere om GTS-nettet her.

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Send til en kollega

0.063