23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Offshorebranchens særlige behov ved rekruttering

Der er stort fokus på sikkerhed og ekspertise i energi- og offshore-industrien. Hos Skelmose har de specialiseret sig i at rekruttere de helt rigtige ledere og specialister til branchen.

En af offshore-branchens vækstvirksomheder, SubCPartner A/S i Esbjerg, der leverer service til offshore-industrien, har indgået en samarbejdsaftale med Skelmose i jagten på de bedste ledere og specialister. Dette tætte samarbejde har været med til at give ejer og direktør i Skelmose, Aksel Uglvig Jensen, en præcis og afgørende forståelse for, hvad der efterspørges i offshore-industrien.

"Offshore er en højrisikobranche, hvor der er enormt fokus på miljø og sikkerhed. På Nordsøen kan vejret være barskt, og mennesker og udstyr bliver udsat for stort pres. Her må hverken mennesker eller udstyr svigte og bryde sammen, da konsekvenserne for et udslip eller en eksplosion er alvorlige. Denne nulrisiko-holdning og krav til sikkerhed er vigtige at forstå - også ved rekruttering”, siger Aksel Uglvig Jensen.

I branchen er der klare krav til, at medarbejderne har de rigtige offshore-kurser i sikkerhed, før de kan komme ud til platformene eller havvindmøllerne. Operatørerne som Mærsk, DONG og Vattenfall har store krav til sikkerheden offshore for at sikre medarbejderne bedst muligt i en potentielt farlig branche.

Direktør Torben Andersen fra SubCPartner A/S forklarer:

"Vi har haft Skelmose til at rekruttere 6-8 ledere og specialister, som vi har ansat i vores firma. Det er vigtigt for os at sikre, at vores nye medarbejdere har alle de rigtige kompetencer, den rette indstilling samt en faglighed og fokus på sikkerhed som er påkrævet af offshore-projekternes kompleksitet og af vores kunder. Og til sikring af dette, har Skelmose været en stor hjælp."

Aksel Uglvig Jensen løser især rekrutteringsopgaver inden for tekniske specialister og ledere inklusiv salg og support, hvor han selv har en faglighed til at kunne vurdere og udvælge de kandidater, som matcher kundens behov og krav.

"Når jeg har adskillige ansættelser af specialister og ledere årligt, møder jeg mange kvalificerede kandidater. Min benchmarking og indsigt i ansvar og jobindholdet giver mig stor træfsikkerhed i, hvem jeg anbefaler kunden at ansætte", fortæller Aksel Uglvig Jensen.

Men det stopper ikke her. Kunderne efterspørger også specialister og ledere til økonomi, marketing, HR mv. Og her kan Skelmose også være med via søsterselskabet Uglvig, hvor Kim Frandsen er daglige leder. Hans faglighed ligger på kravene, når det gælder økonomichefer, controllere m.v. uden for det tekniske område.

"Ved at vi er specialister på rekruttering får vore kunder bedre ledere og specialister”, siger han. "Det er relativt sjældent, at en virksomhed selv ansætter en funktionschef som f. eks. en økonomichef. Derfor er ledelsens erfaring og forudsætninger for at vurdere ansøgerne normalt utilstrækkelige”, fortsætter Kim Frandsen, som selv ansætter flere økonomichefer årligt hos forskellige kunder og evner at se deres stærke og svage sider.

"Som rekrutteringskonsulent leverer jeg bedre medarbejdere og risikoen for dyre fejlansættelser minimeres. Det handler jo om mennesker og de menneskelige ressourcer, som er helt afgørende for, om en virksomhed udnytter sine øvrige ressourcer optimalt og er veldrevet."

Skelmose kigger ikke kun på danske specialister, men samarbejder med et internationalt rekrutteringsfirma, når search efter de bedste kandidater kræver det. Her tilbydes også et Relocation-program for tilflyttere. For eksempel med at finde en bolig til familien, at få et dansk cpr-nummer, en konto i banken osv. Alt det, som der er behov for, når man er tilflytter i et nyt land.

I energi- og offshore-industrien har mange virksomheder behov for specialister i kortere og længere tid. Skelmoses store netværk af samarbejdspartnere og egen database gør det også muligt at løse disse opgaver på rådgiver- eller interimvilkår.

"Jeg er motiveret af, at jeg skaffer kunderne deres vigtigste ressource. Vores faglighed og erfaring sikrer, at vi kan levere kvalificeret arbejdskraft til en udfordrende og højt kvalificeret branche", siger Aksel Uglvig Jensen.

(Artiklen er bragt i Jyllands-Posten d. 29.06.2015)

Skelmose ApS
Porsholtparken 7
6740 Bramming
Esbjerg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK30534166
P nummer: 1014832544

Kontaktperson

AUJ
Aksel Uglvig Jensen
CEO og rådgiver
+45 40840133 auj@skelmose.eu

Send til en kollega

0.048