23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Kraftigere end aldrig før – Ny støvsuger fra Dustcontrol

”Mærk kraften”. Sådan brander det svenske kvalitetsmærke Dustcontrol deres største nyhed i 2015 Dustcontrol Tromb 400, som i sidste uge fandt vejen til det danske marked.

Gennem innovation med tanke på form og funktion har Dustcontrol konstrueret støvsugeren Tromb 400, der fremhæves som værende den mest kraftfulde en-faset støvsuger nogensinde. Luftmængden på over 400 m³ i timen er helt uhørt for en 230 volt støvsuger, der har en kapacitet, som er perfekt til blandt andet betonslibere på 500 og 650 mm. DC Tromb 400 sætter således nye standarder inden for støvsugere og er konstrueret til at imødekomme dagens miljøkrav og dagens maskiner, der er blevet effektivere og derved producerer mere støv end tidligere. Det kan mærkes, fortæller Glenn Schmücker fra firmaet Scanbond.

Klare fordele
Det danske firma Scanbond, der har arbejdet med betongulve i mere end 30 år, har netop som de første i Danmark investeret i støvsugeren efter en ganske kort demotid på blot et par enkelte dage. Scanbond benytter sig i øjeblikket af støvsugeren i forbindelse med en gennemgribende renovering af det nordjyske kunstmuseum Kunsten, hvor der pustes nyt liv i mere end 3000 kvadratmeter. En stor del af de 3000 kvadratmeter betongulv skal slibes og poleres til HTC SuperFloor, og i forbindelse med udførelsen af dette tilkobles støvsugeren for eksempel til kantslibere og HTC betonslibere. Til dette arbejde giver DC Tromb 400 klare fordele, hvilke ikke er gået ubemærket hen hos Glenn.

”Jeg må tilstå, at støvsugeren har en fantastisk sugeevne. Jeg har arbejdet i branchen i mere end 10 år, og jeg har erfaret, at man skal benytte nogle meget større støvsugere for at få samme sugekapacitet.”

DC Tromb 400 besidder en effektivitetsstigning på over 30 % i forhold til forgængeren DC 3900 med sin luftmængde på over 400 m³ i timen. Glenn forklarer, at en stor tidsgevind for Scanbond med DC Tromb 400 er, at de før porefylding af betongulvet kun skal støvsuge med mundstykket én gang mod tidligere to til tre gange.

Krav til arbejdsmiljø
DC Tromb 400 er udstyret med et vaskbart finfilter og mikrofiltret HEPA H13, som filtrerer afblæsningsluften med hele 99,995 %. Som følge heraf og støvsugerens kraftfulde sugeevne genereres ikke noget støv, hvilket fremmer et godt arbejdsmiljø. Dette faktum er vigtigt for Scanbond, der hele tiden forholder sig til at skabe de bedste arbejdsmiljøer for at sikre de mest optimale arbejdsvilkår for deres ansatte, forklarer Kent Kristensen, ejer af Scanbond. Derfor har firmaet også købt DC Tromb 400 med Longopac, der er et lukket posesystem, som forbedrer arbejdsmiljøet og nedsætter risikoen for unødig spredning af støv. DC Tromb 400 er desuden indrettet til alle typer af fint støv såsom gips, asbest, træ og beton. Støvsugeren er udstyret med en indikatorlampe, der viser operatøren, når det er tid til at rense filter. Filterrengøringen kan gøres automatisk under drift, eller når arbejdet er blevet gennemført.

Fremkommelighed og fleksibilitet
Især på et sted som Kunsten, der både består af trapper, små gange og store områder, er det vigtigt, at en støvsuger nemt kan transporteres og ikke fylder for meget for at øge støvsugerens fremkommelighed og fleksibilitet, forklarer Glenn. Det er også krav, som DC Tromb 400 lever op til, da støvsugeren er kompakt og robust med en højde på blot 1390 mm samt er udstyret med store og punkteringsfrie hjul.

Dustcontrol, der producerer komplette løsninger til alle støvproblemer, såsom tør- og vådstøvsugere, lufterensere og sugekåber, forhandles af Erenfred Pedersen A/S, som yderligere leverer en lang række maskiner og værktøj til bygge- og anlægsbranchen. Firmaet har afdelinger i Aalborg, Kolding og København med dertilhørende servicecentre.

For yderligere information kan produktansvarlig Jørgen Jensen kontaktes på tlf.: +45 40 56 70 99 eller på mail jje@ep.dk

Erenfred Pedersen A/S
Rebslagervej 7
9000 Aalborg
Aalborg Kommune
Danmark
CVR nummer: DK16731803
P nummer: 1002983719

Send til en kollega

0.078