23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Gulvvarmen med Novopan Klimagulv

Gulvvarmen breder sig i to nyrenoverende lejligheder. Med et moderne og hurtigregulerende, træbaseret gulvvarmesystem får beboerne i en ældre etageejendom i Rønde reduceret energiforbruget og sikret en ensartet varme i alle rum.

En ældre etageejendom i Rønde, ejet af tømrer- og snedkermester Finn Randrup A/S, har undergået en større
renovering. Renoveringen byder bl.a.på NOVOPAN KLIMAGULV i de nyetablerede køkkener og badeværelser. Foruden besparelser og den ensartede varme lever renoveringen op til de skærpede og lovpligtige 2020-energikrav til nye bygninger og miljørigtige byggematerialer.

Hurtig temperaturændring:
Novopan Klimgulv er et moderne og hurtigregulerende, træbaseret gulvvarmesystem, der fordeler
og sikrer en ensartet og energibesparende varme.Varmeslangerne ligger lige under gulvbelægningen
og løber i aluminiumsprofiler, der fungerer som varmefordelende plader. Derved er varmereguleringen
mere præcis og fleksibel, da det kun er trægulvet, der skal ændre temperatur modsat traditionelle gulvvarmesystemer, der oftest er udført ved at indstøbe varmeslanger i betondækket under gulvet, som er op til 12 timer om at nå en ønsket temperaturændring. Det betyder, at det er vanskeligt at regulere temperaturen i rummet og dermed udnytte varmen fra eksempelvis solindfald. Det kan føre til overopvarmning og tungt indeklima i rummene samt resultere i et væsentligt energispild. Samtidig vanskeliggør betondækket
varmebesparelser ved natsænkning af rumtemperaturen, hvorimod en gulvvarmeløsning med
NOVOPAN KLIMAGULV betyder, at man på kun en halv til to timer opnår den ønskede temperaturændring,
hvilket giver energibesparelser på ca. 5 %.

Nemt og hurtigt at lægge:
Tømrer- og snedkermester Finn Randrup A/S har et indgående kendskab til NOVOPAN KLIMAGULV,
og han fortæller:
– Med NOVOPAN KLIMAGULV sikres en hurtig og korrekt nedlægning af alu-varmefordelingsplader
og varmeslange med en præcis centerafstand, hvilket betyder optimal varmefordeling og udnyttelse
af varmen over hele gulvfladen. I relation til VVS’er er der ingen fagkonflikt i forhold til rør og rørføringer. Tilslutning af vand udføres stadig af en autoriseret VVS-installatør, men ellers er klimagulvet lige til at lægge, siger Finn Randrup og fortsætter:
– Fordelene ved en løsning med NOVOPAN KLIMAGULV er f.eks., at alu-varmefordelingsplader er forsynet med vulster (små udposninger) i de kanaler, hvor slangen efterfølgende skal monteres. Designet gør, at alu-varmefordelingspladen kan monteres stående. Med et let tryk med foden sker fikseringen øjeblikkeligt og uproblematisk uden traditionel brug af søm til fastgørelse. Det mindsker risikoen for eventuelle spændinger og buler i alu-pladerne, og derved foregår monteringen let og ergonomisk uden uhensigtsmæssige, belastende
arbejdsstillinger.

Kan nu kombineres med system nedlagt i beton:
Som noget nyt er Novopans produktprogram udvidet med produktet, NOVOPAN KLIMAGULV 25 mm, til montering af alu-varmefordelingsplader og 20 mm varmeslanger. Det betyder f.eks. at gulvvarmesystemet uproblematisk kan kombineres med 20 mm eksisterende varmesystem nedlagt i beton, ligesom zonestørrelsen forøges ved større slangedimension.

KRONOSPAN - Novopan Træindustri
Fabriksvej 2
Pindstrup
8550 Ryomgaard
Syddjurs Kommune
Danmark
CVR nummer: DK11766110
P nummer: 1002911982

Send til en kollega

0.063