23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Jasmin vandt DM i Skills

Efter to års coronapause var det igen tid til DM i Skills. Her vandt Jasmin Vejnø Halling med 73 point ud af 100 point i konkurrencen for bygningsmalerlærlinge. Niveauet var knivskarpt og det vidner pointlighed mellem nummer et og to om.

Det blev Jasmin Vejnø Halling, der vandt DM i Skills 2022. Efter tre dages konkurrence var der pointlighed for anstrengelserne i malerbåsen mellem nummer et og to. Jasmin Vejnø Halling vandt over Kille Falkensten Sten fra Malerfirmaet Carsten Sørensen, for­di reglerne siger, at det er pointene for den bundne dekorationsopgave, der vinder ved pointlighed. De deltog begge også i DM i Skills 2020.

Jasmin Vejnø Halling blev kåret sammen med 48 lærlinge fra andre erhvervsuddannelser, som har dystet i mesterskabet, der er afholdt i Høng Kultur- og Bevægelsespark. Der var i år 49 konkur­rencefag og 22 demonstrationsfag.

Vinderen, der har været lærling og nu er malersvend hos Poul Pedersen & Søn Malerfirma v/Peter Pedersen, er glad for sejren. Hun gik på EUC Sjælland i Næstved.

- Det betyder meget for mig, at jeg vinder DM i Skills. Jeg er lige blev udlært og fik sølvmedalje, men det topper lige at blive danmarksmester. Det betyder især meget for mig, fordi jeg er farveblind. Jeg vil gerne inspirere andre. Hvis du vil være maler, kan du godt det som farveblind, siger Jasmin Vejnø Halling, der tænker, at mesterskabstitlen er god på CV’et, fordi det viser, at hun er dygtig til sit fag. Hun håber også hun kan smitte andre unge til at vælge malerfaget.

- Det er 100 procent det fedeste fag, hvor du bruger kroppen og laver spændende ting. Du er ude og inde - og ingen dage er ens, siger Jasmin Vejnø Halling, der synes konkurrencen har været hård, nervepirrende og tæt, fordi konkurrenterne er gode.

- Det hjalp mig en lille smule, at jeg var med i 2020, så jeg kendte presset og det med, at der er så mange, der kigger på os undervejs i konkurrencen. Men jeg havde stadig sommerfugle i maven, siger den stolte vinder.

Omkostninger betaler sig
Det kommer ikke bag på hendes malermester Peter Pedersen fra Poul Pedersen & Søn, at hun blev danmarksmester.

- Hun fik jo sølvmedalje til sit svendestykke, så vi var enige om, at vi ikke ligesom i 2020 kunne bruge 2. pladsen til noget, siger den stolte malermester.

Der er 14 i malervirksomheden, hvor der er to lærlinge, som har skullet løbe lidt stærkere, når Jasmin Vejnø Halling har trænet til DM i Skills.

- Jeg har bakket op lige fra første gang hun deltog i Skills. Jeg har taget de omkostninger, der følger med, når hun har trænet. Både i 2020, i 2021 hvor DM i Skills blev aflyst og så i år for tredje gang. Men jeg tror på, at det giver god reklame for virksomheden - og det har også været med i mine overvejelser som en opvejning for omkostningerne. Vi skal have lavet nogle streamere til vores biler om, at vi har en danmarksmester i firmaet, siger Peter Pedersen.

Stolt formand
Formand for Danske Malermestre Per Vangekjær mener, at det er fantastisk, at DM i Skills 2022 er så stort. Både i antal konkur­rencefag, medieinteresse og besøgende.

- I mine øjne er alle fem deltagere vindere. At der er point­lighed mellem nummer et og to vidner om, at det er så skarpt, som det næsten kan være. Jasmin Vejnø Halling er den rigtige vinder af DM i Skills, fordi hun tog det sidste korte skridt, selvom der var tæt løb. Hun er en god rollemodel for malerfaget, siger Per Van­gekjær og fortsætter:

- Kvinderne dominerer igen til DM i Skills. Normalt praler vi ikke af, at vi har mange kvinder i malerfaget, men vi er stolte af, at de er så seje og dygtige. Den store opbakning til Skills er et udtryk for, at vi i Danmark har erhvervsuddannelser på et højt niveau, og det får vi fokus på, siger Per Vangekjær, der også roser virksom­hederne for at løfte ansvaret med at uddanne lærlingene til dygtige malersvende.

Foto Henrik Petit

 

Danske Malermestre
Islands Brygge 26, 5.
2300 København S
Københavns Kommune
Danmark
CVR nummer: DK61834710
P nummer: 1003147310

Kontaktperson

Annika Ipsen
Kommunikationsansvarlig
+45 61779770 aip@malermestre.dk

Send til en kollega

0.031