23948sdkhjf
Del siden
Annonce

5 års-data fra felteksponering i Rødbyhavn er tilgængelige

Der er netop uploadet nye, unikke måleresultater fra prøveemnerne fra Femern A/S’ felteksponeringsplads i Rødbyhavn. De nye data omfatter også resultater fra mikroskopiundersøgelser og de kan tilgås på Ekspertcenterets hjemmeside.

Har du brug for data eller ny viden om materialer til anlægskonstruktioner som fx broer, tunneler og veje- og belægninger, så er Ekspertcentrets hjemmeside leveringsdygtig – og det er endda gratis. De seneste resultater fra Femerns marine eksponeringsplads i Rødbyhavn er, ifølge Søren Lundsted Poulsen fra Teknologisk Institut, sjældent gode data og omfatter bl.a. en interessant samling af chloridindtrængningsprofiler. 

”I mere end 5 år har i alt 15 forskellige betontyper været eksponeret for et marint miljø i Rødbyhavn i form af en serie af betonblokke, som er delvist neddykket i havvand. Blokkene er blevet undersøgt med jævne mellemrum, senest efter 5 års eksponering, hvilket har resulteret i en værdifuld og ganske unik samling af resultater, når det glæder holdbarhed af beton i havvand”, forklarer Søren Lundsted Poulsen. 

Resultaterne fra Rødbyhavn ligger på websiden www.expertcentre.dk, sammen med en større samling af data, rapporter, præsentationer og artikler med relation til anlægskonstruktioner. Målet med siden er at samle data og viden om materialer til anlægskonstruktioner og at være det foretrukne sted at søge viden om netop det emne. 

”Sitet indeholder både resultater fra nye og ældre forsknings- og demonstrationsprojekter og fungerer som en omfattende erfaringsdatabase”, forklarer Søren Lundsted Poulsen. 

Siden er på engelsk, men ifølge Søren Lundsted Poulsen, skal det ikke afskrække branchen fra at kigge på data, for meget af det der ligger på siden er på dansk. 

”Flere af de rapporter, der ligger på siden, er på dansk, og det samme gælder mange af linkene. Hvis der er noget af det engelske, man ikke forstår, er man desuden velkommen til at kontakte os”, understreger Søren Lundsted Poulsen. 

Vil du vide mere? Kontakt:
Søren Lundsted Poulsen, slp@teknologisk.dk, 72 20 20 25 

På billedet ser man, hvorledes ét af betonemnerne er ved at blive løftet op fra eksponeringspladsen med henblik på udtagning af prøvemateriale fra emnet til 5-års undersøgelser.

Teknologisk Institut - Byggeri og Anlæg
Gregersensvej 4
2630 Taastrup
Høje-Taastrup Kommune
Danmark
CVR nummer: DK56976116
P nummer: 1003119709

Kontaktperson

CVL
Christine Vodsgaard Larsen
Faglig leder
+45 72 20 21 49 chla@teknologisk.dk

Send til en kollega

0.046