23948sdkhjf
Del siden
Annonce

Bæredygtigt byggeri er mere end blot lavenergi

De fleste ved, det er vigtigt. Bæredygtigt byggeri. Det kommer til at betyde en masse – og det betyder faktisk allerede en del.

Men det kan være svært at gennemskue: DGNB, Svanemærke og andre mærkninger. Hvad handler det om, og hvordan kommer man i gang?

Bæredygtighed er en helhedsvurdering
Nogle vil sikkert umiddelbart tænke ’miljø’ eller ’passivhuse’, når snakken falder på bæredygtigt byggeri. Og det er også en vigtig del af det, men det danske bæredygtighedsbegreb indeholder langt mere end miljøhensyn og energiforbrug. Det indeholder også parametre for økonomisk og social bæredygtighed, der blandt andet dækker over ting som levetidsomkostninger, drift, komfort og æstetik. Og dertil kommer teknisk kvalitet og proceskvalitet – allerede i planlægningen af et byggeri. Det hele samles i en helhedsvurdering, hvor der lægges vægt på, at de forskellige kvaliteter er i balance. At miljøet ikke er prioriteret så meget, at det forringer komforten for brugerne, eller økonomien ikke hænger sammen. Eller omvendt.

Tænk bæredygtigt fra starten
Derfor er det også vigtigt at tænke bæredygtighed ind fra starten. Det er ikke noget, der nemt lige kan trækkes ned over et igangværende projekt. Til gengæld giver det stor værdi for det færdige byggeri, at det er bæredygtigt.

Det bæredygtighedsbegreb vi refererer til her, er det, der gælder i Danmark – det, som ligger til grund for DGNB-certificering, som er tilpasset dansk lovgivning og normer.

Byg bæredygtigt med omtanke 2017
Hvis du vil vide mere om bæredygtighed, DGNB-certificering og nogle af de forskellige miljømærkninger, kan du bl.a. høre direktør Mette Qvist fra Green Building Council Denmark fortælle om DGNB-certificering, når Badelement og GROHE afholder arrangementet ”Bæredygtigt Byggeri med Omtanke 2017” den 9. maj på Sluseholmen, København SV.

Klik her og læs mere om arrangementet

Badelement A/S
Levysgade 14, st.
8700 Horsens
Horsens Kommune
Danmark
CVR nummer: DK31752469

Kontaktperson

HJ
Henning Jørgensen
Direktør
+45 20165474 hj@badelement.dk

Send til en kollega

0.063