23948sdkhjf

VE-godkendelse signalerer troværdighed og kvalitet

Godkendelsesordninger sikre, at useriøse virksomheder, der giver branchen et dårligt rygte, nemmere sorteres fra, siger Carsten Essler Helmer, energikonsulent i Arbejdsgiverne
- For mange forbrugere kan installatørbranchen være en jungle at finde rundt i. Det er ikke gavnligt for hverken branche eller forbrugere. Derfor er Energistyrelsens VE-godkendelse et rigtig godt initiativ. Ordningen er for virksomheder, der monterer små vedvarende energianlæg - for eksempel biomassekedler og ovne, solcelleanlæg, solvarmeanlæg og varmepumper.

Det siger Carsten Essler Helmer, energikonsulent i Arbejdsgiverne

- Som virksomhed kan man vælge at blive godkendt til en eller flere af teknologierne. Her kan man opnå en godkendelse fra Energistyrelsen som henholdsvis VE-montørvirksomhed eller VE-installatørvirksomhed. En sådan godkendelse giver retten til i sin markedsføring at kalde sig VE-montørvirksomhed eller VE-installatørvirksomhed.

I Arbejdsgiverne er vi rigtig glade for initiativet. Det er godt for både installatører og forbrugere. Installatørerne opnår, at fårene bliver skillet for bukkene. At useriøse virksomheder, der giver branchen et dårligt rygte, nemmere sorteres fra. For forbrugerne betyder det mere overskuelighed. De kan lettere se hvilke virksomheder, man kan regne med, og hvilke opgaver de er godkendt til.

Men skal der være respekt omkring ordningen, er det vigtigt, at det er en offentlig styrelse, der står bag - hele vejen igennem. Det handler om, at forbrugerne skal kunne vide sig sikre på, at det ikke er private, kommercielle hensyn, der spiller ind. Derfor er det misvisende, at Energistyrelsen ikke fra begyndelsen har udfærdiget et fælles logo og markedsføringsmateriale for ordningen, som er let genkendeligt for forbrugerne.

Det er en rigtig god ide at lave en samlet side, hvor forbrugerne kan orientere sig. Og forskellige aktører på området kan selvfølgelig efterfølgende bidrage med viden og forslag. Men det skal være Energistyrelsen, der har hånd i hanke med det og står for udformningen. Ellers har det ingen troværdighed. Derfor afventer vi i Arbejdsgiverne med spænding Energistyrelsens udmelding, siger Carsten Essler Helmer.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079