23948sdkhjf

Hovedsponsorer glæder sig til Kloakmessen

Når Kloakmessen 2014 løber af stablen i Fredericia fra den 23. til den 24. januar, er det for andet år i træk med Wavin og Grundfos som hovedsponsorer
To ting er helt centrale for både Grundfos og Wavin på årets Kloakmesse. Den ene er muligheden for at udveksle viden med de lokale kloakmestre. Den anden er branchens øgede fokus på klimatilpasning.

- Når husejerne skal have installeret pumpebrønde ude i jorden eller beholderanlæg indenfor, er det kloakmesteren de tilkalder. Derfor er den lokale kloakmester en meget vigtig medspiller for Grundfos. Det er ham, der møder slutbrugeren og kender deres udfordringer og ved, hvad markedet efterspørger.

På den måde giver messen os en unik mulighed for komme tættere på både forbrugere og fagfolk og for at få endnu større forståelse for deres behov, siger Børge Holst Hansen, der er salgschef for spildevand hos Grundfos.

For Wavin er et af de vigtigste formål med messen også deling af viden i branchen.

- Messen giver os en fantastisk chance for at gå i dialog med dem, der står helt ude ved frontlinjen og både skal rådgive om og installere vores løsninger inden for regn- og spildevand. Vi forventer os derfor også meget af messen og ser frem til at dele både viden og erfaringer med branchens fagfolk, så vi også i fremtiden kan udvikle produkter, der matcher markedets behov, siger Henning Stabell, der er produkt- og marketingchef hos Wavin.

Fokus på klimatilpasning

For både Wavin og Grundfos handler klimatilpasning ikke kun om bortledning af regnvand men også om genanvendelse af regnvand.

- På dette års messe vil vi se, at fokus er flyttet fra kloakering af det åbne land til klimatilpasning. Men klimatilpasning handler ikke kun om afledning af regnvand. De øgede mængder regnvand er en ressource, som private husejere kan udnytte. En husejer, der få installeret en løsning, som understøtter genanvendelse af regnvand, kan reducere forbruget af drikkevand med op til ca. 50 pct., siger Børge Holst Hansen.

Det er kun autoriserede kloakmestre, der må udføre afløbsarbejdet i forbindelse med etablering af regnvandsanlæg. Derfor spiller de lokale kloakmestre en hovedrolle, når det drejer sig om at få private husejere til at se regnvandet som en ressource.

Danmarksmesterskaber i kloakarbejde

På messen vil der traditionen tro blive afholdt danmarksmesterskaber i kloakarbejde, hvor Wavin sponserer størstedelen af de produkter, der anvendes.

- Mesterskaberne er en mulighed for fagfolk for at demonstrere deres talent og evner for at udføre kloakarbejde af høj kvalitet. Ogderfor er det er helt naturligt for Wavin at bakke op om, da vi gerne vil være med til at øge det faglige niveau i branchen endnu mere. Vi har også selv stor fokus på at dygtiggøre folk i branchen, når vi afholder vand- og afløbskurser i Wavins eget trænings- og uddannelsescenter i Hammel, siger Henning Stabell.

Kloakmessen er i år rykket indendørs i én stor messehal i Messe C i Fredericia. Og derfor kan danmarksmesterskaberne afvikles midt i udstillingsområdet, så alle besøgende nemt kan følge med i, hvad der foregår.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11