23948sdkhjf

Solceller på skoler giver overskud

Selvejende institutioner som gymnasier, efterskoler, højskoler og efterskoler kan på kun 8 år tilbagebetale deres solcelleanlæg. Herefter får skolerne gratis strøm i resten af anlæggets levetid
Rektorer, forstandere og skoleledere på landets selvejende skoler bør tænke i solceller, når de skal se på skolernes udgifter til elektricitet. I langt de fleste tilfælde kan der nemlig være tale om en særdeles god forretning.

På Egå Gymnasium ved Aarhus er rektor Eigil Dixen i fuld gang med at indhente tilbud på solceller:

- Egå Gymnasium er i forvejen relativt nybygget og meget energieffektivt. Med et solcelleanlæg falder vores CO2-udslip yderligere, samtidig med at skolens økonomi påvirkes positivt. Det sidste skyldes især, at solceller i løbet af forholdsvist kort tid er blevet væsentligt billigere.

Gymnasium med grønt regnskab

Janus Hendrichsen fra Energitjenesten har lavet energitjek på Egå Gymnasium, og han vurderer, at der uden problemer kan monteres et 50 kW anlæg (Kan producere strøm svarende til 10 familiers årlige elforbrug, red.) på skolen:

- Gymnasiet kan stort set udnytte al den strøm anlægget producerer. Jeg vurderer, at værdien af strømmen vil ligge på 85.000 – 95.000 kr. om året, og det vil betyde, at tilbagebetalingstiden vil ligge på mellem 8 og 10 år. Anlæggets forventede levetid er på 25-30 år, så det vil bidrage positivt til skolens økonomi mange år ud i tiden.

En selvejende institution betaler modsat en kommunal eller statslig institution moms af sit elforbrug. Det betyder, at de selvejende institutioner kan spare endnu flere penge på strømmen, hvis de sætter solceller op.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078