23948sdkhjf

Partnerskab støtter op om CO2-reduktion

Sammen med Bloomberg Philanthropies (US) og The Children´s Investment Fund Foundation (UK) vil Realdania støtte op om C40s meget ambitiøse mål om at reducere verdens CO2-udledning. Københavns Kommune er allerede aktiv i C40, og det danske engagement forstærkes nu med Realdania
Realdania går sammen med to af verdens mest ambitiøse filantropiske organisationer ind i et partnerskab med C40-netværket. Fra 2014 og tre år frem vil C40 modtage knap 200 millioner kroner i støtte til det grundlæggende arbejde med at mindske CO2-udledningen og imødegå klimaforandringerne. Det drejer sig om amerikanske Bloomberg Philanthropies, britiske The Children’s Investment Fund Foundation og Realdania.

Realdania støtter C40 Cities – Climate Leadership Group ud fra et ønske om at styrke byerne globalt i C40 og lokalt i Danmark i den vigtige og helt afgørende kamp mod klimaudfordringerne.

Støtten ligger samtidig i naturlig forlængelse af Realdanias ønske om at fremme en bæredygtig udvikling af det byggede miljø. Realdania vil gerne være med til at gøre en indsats, som fremmer global reduktion af drivhusgasser, og som bygger viden op. Helt konkret viden der er skalérbar, og som kan bruges af verdens byer – både store og små – i relation til denne aktuelle og vanskelige indsats i forhold til de fremtidige klimapåvirkninger.

Global viden til de danske byer

C40 er i dag det ledende internationale by-netværk, hvor engagerede borgmestre og kommunefolk udveksler erfaringer og good practice om klimasikring på tværs af landegrænser. C40 lægger vægt på, at de fremskridt, de opnår i forhold deres klimamålsætninger skal være dokumenterbare.

Mange danske byer og byregioner er fokuserede på at finde nye og effektive løsninger på udfordringerne i forbindelse med klimasikring. Realdania har en ambition om at den viden, der udvikles og formidles i C40-netværket om klimasikring af verdens største byer, også skal komme danske byer til gavn.

Ekspertise i Danmark skal gøre nytte globalt

Københavns Kommune er allerede stærkt engageret i C40, og Realdanias deltagelse vil sikre, at Danmark i endnu højere grad får sine mange erfaringer med bæredygtige løsninger indenfor det byggede miljø ud til resten af verden. Realdania er de senere år gået stærkt ind i arbejdet med at klimasikre byer og forstæder i Danmark ved hjælp af nye og innovative løsninger.

Realdania vil gennem sit partnerskab med C40-netværket lægge op til at inddrage relevante danske ministerier og kommuner.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109