23948sdkhjf

Ny generation af driftssikre minirenseanlæg

Watersystems klar med nye, driftsikre minirenseanlæg. Alle funktioner i beholderen er luftstyret
Watersystems minirenseanlæg WS bioclean bliver nu opgraderet til en ny og endnu stærkere model.

I den nye, stærke generation af anlæg, som bliver leveret fra foråret 2014, er den elektriske dykpumpe blevet erstattet med en kraftfuld mammutpumpe tilsluttet magnetventil. Det har den effekt, at der ikke længere skal føres strøm til beholderen i WS bioclean-anlægget. Alle funktioner i beholderen er luftstyret.

Den nye anlægsgeneration har dermed kun ét elektronisk komponent og således én sliddel mindre. Resultatet er stærkt optimeret driftssikkerhed og mange penge sparet for slutbrugeren på de løbende vedligeholdelsesudgifter til anlægget.

Ved SOP-anlæg er der stadig brug for strøm til en slangepumpe, men ellers kan alle anlægsfunktioner klares med en enkelt 80W kompressor som sidder i et betjeningsvenligt separat skab udenfor beholderen.

Vand løber altid nedad

Når minirenseanlægget kan klare sig med kun ét elektronisk komponent, så skyldes det den indbyggede gravitationsprincip: Spildevandet graviterer gennem den kombinerede integrerede bundfældningstank og de andre kamre; helt uafhængigt af pumpeløsninger og el-styring.

Ekstragevinsten ved denne innovation er, at mammutpumpen i kombination med magnetventilen gør det muligt at tilslutte en tryksensor i anlæggets standard setup. Sensoren sidder i styringen, og via trykmåling kan man konstant måle vandstanden i anlægget. Eventuelt højvande eller for lav vandstand (f. eks. efter slamtømning) bliver hurtigt opdaget. Via en alarmmelding bliver den driftsansvarlige informeret omgående.

Oversvømmelser er i dag den hyppigste årsag til driftsforstyrrelse i markedets minirenseanlæg. Watersystems tilbyder forskellige løsninger som forhindrer oversvømmelse - men det skal dog fremhæves, at en evt. oversvømmelse aldrig vil kunne forårsage driftsforstyrrelser som følge af "druknet teknik" i et WS bioclean, fordi beholderen er blottet for vandfølsomme komponenter.

Ændringerne gælder for alle anlægstyper op til 15 PE og ændringen er typegodkendt af ETA Danmark.

Fordele ved den nye konstruktion af anlægget kan ses i drift på Watersystems stand nr. 3026 ved Kloakmessen i Fredericia den 23-24. januar 2014.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078