23948sdkhjf

Malermestre: Det haster med at få genindført håndværkerfradraget

Fjernelsen af håndværkerfradraget kommer til at koste 5.000 arbejdspladser i byggeriet, og heraf 1.000 alene i malerfaget. Derfor skal fradraget genindføres hurtigst muligt, mener Danske Malermestre
Forventningerne om fornyet vækst i 2014 blev desværre ikke indfriet. Det samme gjorde forventningerne til vækst i 2013 heller ikke. Billedlig talt endte begge år i en nytårsfuser. Hvis 2015 ikke skal ende på samme måde, bliver vi nødt til at se markante politiske initiativer, der kan genskabe væksten i dansk økonomi.

Det siger direktør Ole Draborg, Danske Malermestre.

Han fremhæver, at lande som f.eks. USA og England for længst er i gang med at rejse sig efter finanskrisen, og selvom flere lande i Europa stadig hænger i bremsen, kan vi ikke længere blot bruge de dårlige, internationale konjunkturer som undskyldning for den manglende vækst.

- Desværre må vi konstatere, at finansloven for 2015 i den grad kom til at mangle vækstrettede initiativer og endda har flere elementer, der peger den helt forkerte retning. Det bør der hurtigst muligt rettes op på i det nye år.

Et centralt element i en ny vækstpakke bør være en genindførelse af håndværkerfradraget og en forøgelse til mindst 25.000 kr. Det er en stor fejltagelse at fjerne fradraget, som både har bidraget positivt til dansk økonomi og i stor stil har fjernet sort arbejde. Fjernelsen vil komme til at koste 5.000 arbejdspladser i byggeriet, og heraf 1.000 alene i malerfaget, konstaterer Ole Draborg..

- Et andet centralt element i en vækstpakke bør være en plan for en betydelig nedsættelse af personskatterne over de kommende år. Danmark har i en lang årrække sloges med Sverige om verdens højeste skattetryk, men Sverige har i dag et skattetryk, der er 4 procentpoint lavere end det danske.

De høje personskatter er i den grad en væksthæmmer, og det burde være en overkommelig opgave mindst at gøre Sverige kunsten efter, understreger Ole Draborg.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109