23948sdkhjf

Vinduer og yderdøre får nyt kvalitets- og garantimærke

Fra årsskiftet vil et nyt navn og logo garantere forbrugerne, at de har købt certificerede vinduer og yderdøre
Fra årsskiftet dukker der et helt nyt mærke op på alle vinduer og yderdøre herhjemme som er underlagt en uvildig certificering. Navnet er Dansk Vindues Verifikation, DVV, og sammen med tilhørende logo er det fremover det synlige tegn på, at man som forbruger har købt et kvalitetsprodukt med garanti.

Den hidtidige mærkning har været bygget op omkring Teknologisk Instituts mærke, men VinduesIndustrien har fundet, at tiden var inde til at indføre sit eget navn og mærke på de certificerede produkter, og dermed markere, at mærket fremover følger kvalitetsstandarden og ikke certificeringsorganet.

- Vort samarbejde med Teknologisk Institut om certificeringen af vinduer og døre fortsætter uændret og foretages altså fortsat af et helt uafhængigt organ. Men især med sigte på fremtiden, har vi ønsket at stå mere frit i forhold til valg af certificeringsleverandør. Derfor binder vi nu ordningen op på et navn og logo som vi selv ejer og som alene bliver brugt til vore certificerede produkter, forklarer Claus Arberg, formand for VinduesIndustrien i Danmark.

Det nye DVV mærke er allerede taget i brug af nogle vinduesproducenterne, men fra årsskiftet bliver det obligatorisk, hvis man er omfattet af ordningen, som det er tilfældet for alle brancheforeningens medlemmer.

Mærkat i falsen

Vil man sikre sig, at de nye vinduer eller døre er mærkede, så kan man typisk finde en lille DVV- mærkat placeret i den indvendige fals. Mærkaten rummer udover logoet også navnet på producenten med telefon eller web-adresse. Desuden er der på mærkaten et registreringsnummer, så det altid er muligt at identificere fabrikanten.

Selve certificeringsordningen ændres der ikke på, ligesom den fortsat vil omfatte alle de materialetyper, der anvendes til fremstilling af vinduer og døre.

Kvalitetsstandarden for DVV mærket sikres via en række bestemmelser, som Teknologisk Institut kontrollerer overensstemmelse med ved jævnlige besøg på virksomhederne. Der stilles bl.a. en række minimumskrav til ledelse og kvalitetsstyring, produkternes konstruktion og udformning, kvaliteten af materialer og arbejdets udførelse og finish.

Udover at sikre slutbrugeren et kvalitetsprodukt med en garanteret lang holdbarhed, så er certificeringen også en markering af at alle myndighedskrav er opfyldt. I forlængelse heraf er der koblet en fem årig totalgaranti på de certificerede produkter. Den betyder, at fejl og mangler udbedres under garantien op til fem år efter købet – også selvom producenten er gået konkurs og ikke længere eksisterer.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079