23948sdkhjf

Komfortabel kraftkarl på landevejen

Entreprenørfirmaet Jørgen Møller Kyse ApS har udvidet maskinparken
JCB fortsætter sin hastige fremfærd i Danmark med Landpower-produkterne. Hos Næstved Maskinservice har man efter et år som autoriseret forhandler især oplevet stor interesse for traktorerne, der kombinerer en traditionel traktors fortræffeligheder med en bils komfortegenskaber, og senest har man leveret en JCB 3230 Xtra til entreprenørvirksomheden Jørgen Møller Kyse ApS på Sydsjælland.

- Vi manglede en stor, stærk transportmaskine, og valget faldt på JCB, fordi den leverer en sublim komfort på landevejene" forklarer Mogens Møller, der er den ene af Jørgen Møllers to sønner, som medvirker i driften af virksomheden.

Jørgen Møllers nye JCB 3230 Xtra er udstyret med en 6,7-liters Cummins-motor med 230 hestekræfter. De stærke kræfter er nødvendige, da traktoren skal køre rundt med virksomhedens store slamsuge- og spulevogn og rense tilstoppede rør, dræn og kloakker. Vognen leverer hele 130 bars tryk og kan sprøjte 316 liter vand i minuttet. Den kan desuden rodskære, og Jørgen Møller og sønner tilbyder også TV-inspektion af rør og kloaker.

Den gule JCB har allerede kørt en del kilometer på de sjællandske veje, og det er især brugervenligheden, som begejstrer virksomhedens ansatte. På det område er den ifølge Jørgen Møllers ansatte flere niveauer over den ældre Case-traktor, som den erstatter.

Lastbilagtig oplevelse

- Den er nem at bruge og klart bedre til opgaven end en traditionel traktor. Der er mindre støj i kabinen og styretøjet er mere direkte og selvoprettende, hvilket er en fordel, når du kører så meget på vej. Faktisk føles den mere som en lastbil end en traktor, forklarer Kenneth, der er virksomhedens faste styrmand på den nyindkøbte maskine.

- Desuden bremser den rigtig godt, hvilket er vigtigt, når vi kører med så tungt et træk — og så er der rigtig god plads i kabinen, der er indrettet med et stort ekstrasæde, så du kan have en passager med.

Direktør Torben Nielsen fra JCB-importøren Nicolaisen & Larsen Landpower oplyser, at den ’lastbilagtige køreoplevelse’ skyldes, at JCB 3220 Xtra er udstyret med uafhængig affjedring, som vi kender det fra bilernes verden. Desuden er der kraftige skivebremser på alle fire hjul samt nyttigt komfortudstyr som automatisk udkobling ved tryk på bremsen og automatisk gearskift i de øvre geargrupper.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078