23948sdkhjf

Er direktørens ansvarsforsikring god nok?

Den nye selskabslov og den økonomiske situation gør spørgsmålet om direktørers erstatningsansvar helt aktuelt
Ansvarsforsikringer for bestyrelser er efterhånden almindelige, men det halter lidt med direktionen.

Den nye selskabslov og navnlig den økonomiske situation aktualiserer problemstillingen om direktørers erstatningsansvar.

Der ses da også en øget fokus på direktørers rolle i forbindelse med bl.a. konkurser, hvilket resulterer i retssager om ofte ganske betydelig erstatningskrav.

Mange direktører har ikke den fornødne fokus på at sikre sig ved, at virksomheden tegner en relevant direktionsansvarsforsikring eventuelt i kombination med en bestyrelsesansvarsforsikring.

10 gode råd

Dansk Erhverv videregiver derfor 10 gode råd fra advokat & partner Finn Schwarz fra advokatfirmaet Horten i København:

1. Forsikringen skal dække moderselskab og samtlige datterselskaber såvel i Danmark som i udlandet, og forsikringsbetingelserne skal relatere sig til lokal lovgivning, også i udlandet.

2. Forsikringen skal omfatte alle krav rettet mod direktionen – også de såkaldte EPLI-krav (krav rejst af medarbejdere om bl.a. forskelsbehandling mv.).

3. Forsikringen skal dække det personlige ansvar for direktører, vice- og underdirektører og skal naturligvis tillige omfatte grov uagtsomhed.

4. Forsikringen skal automatisk omfatte alle tidligere, nuværende og kommende direktører såvel i moderselskabet som i alle datterselskaber.

5. Forsikringssummen skal sættes højt nok – set i forholdt til den samlede virksomheds størrelse herunder fremtidsudsigterne for den samlede virksomhed. Det er billigere og mindre problematisk at tegne en forsikring, mens virksomheden har en positiv udvikling.

6. Forsikringen skal omfatte krav, der endnu ikke er rejst (latente krav), i en periode forud for forsikringstegnelsen fx 2 år, og forsikringen skal indeholde ret til at købe en »opdagelsesdækning« (anmeldelsesklausul), der sikrer, at virksomheden har dækning for krav, der fremsættes i en relevant periode efter udløb af en police, som selskabet har nægtet at forny.

7. Advokat- og forsvarsomkostninger skal dækkes fuldt ud, uden summæssige begrænsninger inden for den fulde forsikringssum, også hvis kravet medfører en strafferetlig sag, og uanset om sagen måtte munde ud i en frifindelse eller domfældelse. Forsikringen skal indeholde bestemmelse om, at sikrede personer får besked, hvis forsikringen ophører.

8. Det skal i policen angives, at de sikrede personer på egen hånd kan forlænge dækningsperioden ved forsikringens ophør (afløbsforsikring), samt vilkårene herfor.

9. Forsikringen skal tegnes hos et selskab, der har erfaring på området, også med skadebehandling, såvel nationalt som internationalt.

10. Vurderingen af flere indhentede tilbud om dækning bør diskuteres både med en advokat med specielt kendskab til selskabs- og forsikringsretlige problemstillinger og med en uafhængig forsikringsmægler.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062