23948sdkhjf

Vindspærre til ekstremt vejr

Vejret på Grønland er ekstremt og stiller store krav til byggematerialerne
Vejret på Grønland er noget af det mest barske på kloden, og derfor arbejder de grønlandske entreprenører hele tiden på at identificere byggematerialer, der kan modstå det voldsomme vejrlig.

Som en konekvens heraf oplever Cembrit en stærkt stigende efterspørgsel efter byggematerialer i fibercement, fordi erfaringer fra Grønland viser, at netop fibercement kan modstå de ekstreme forhold.

I løbet af de seneste tre år er Cembrits salg af vindspærren Windstopper mangedoblet på Grønland, og meget tyder på, at udviklingen vil fortsætte:

- Produkterne matcher det barske klima perfekt, fordi vindspærren er modstandsdygtig over for fugt og dermed skimmel og råd, mens bygningen stadig kan ånde. Fibercement vinder derfor stigende anerkendelse i Grønland, siger chefkonsulent og ansvarlig for Cembrits salg på Grønland Arne Vestbjerg og tilføjer:

- Også i Danmark oplever vi mere og mere ekstremt vejr, og danskerne skal i stigende grad også forebygge mod fugt og råd.

Bygninger hårdt ramt

På Grønland blev traditionelle materialer som folier, papper og gipsplader tidligere anvendt som vindspærre, og ydervæggene var primært beklædt med træplader. Men på grund af det meget regnfulde og fugtige vejr på Grønland er mange bygninger i dag hårdt ramt af skimmelsvamp.

- Vi er faktisk begyndt at bruge Cembrits Windstopper på al vores byggeri, siger Torben Olsen, entrepriseleder ved Permagreen Grønland, et af de største bygge- og anlægsfirmaer i landet, og fortsætter:

- Vindspærren kan holde til at sidde ubeskyttet i lang tid, inden man får lukket huset med beklædning, hvilket er grunden til, at vi helst ikke vil bruge andet. Vejret heroppe kan således overraske, så vores byggematerialer skal simpelthen kunne holde til at sidde ubeskyttet gennem en grønlandsk storm, forklarer Torben Olsen.

Grønlandske og danske ingeniører og arkitekter er også begyndt at anvende Cembrits Windstopper som vindafstivning i konstruktioner. Tidligere benyttedes krydsfinér som afstivning, men da denne type plade er meget sårbar over for fugt, er en vindspærre lavet af fibercement et langt bedre alternativ til afstivning end krydsfinér.

Cembrit er i dag førende i Europa inden for fremstilling af fibercementprodukter –herunder vindspærren Windstopper.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.063