23948sdkhjf

Fokus på ulovlige installationer

Kampagne skal sikre lovligt arbejde i el- og vvs-branhen
En ny undersøgelse foretaget af TEKNIQ viser, at de danske hjem bugner af fejl fra uautoriserede installatører. Hele 65 pct. af installatørerne svarer, at de har udbedret skader indenfor det seneste år.

På baggrund af den nye viden om problemerne med uautoriserede håndværkere og en stigning i antallet af anmeldelser til Sikkerhedsstyrelsen i 2011, har TEKNIQ indgået et samarbejde med Sikkerhedsstyrelsen, Dansk Byggeri, Dansk Byggeri Kloak, DS Håndværk og Industri, Danske Kloakmestre og Maskinmestrenes Forening.

Organisationer vil i 2012 gå sammen om at gennemføre en kampagne, som skal dæmme op for problemerne med de uautoriserede håndværkere.

– Arbejdsgruppen mødes første gang i januar, og det er allerede fastlagt, at kampagnen skal have rettet en del af informationen mod bolig- og bygningsejerne om, at de kun må lade autoriserede el-, vvs-, og kloakfirmaer udføre de autorisationspålagte opgaver, siger Niels Jørgen Hansen.

Niels Jørgen Hansen påpeger, at der er store sikkerhedsmæssige problemer forbundet med at bruge uautoriserede håndværkere. Han mener, at det er uvidenhed der gør, at private lader sig friste. Og han mener, det er trange tider der frister de uautoriserede til at praktisere.

– Jeg vil mene, at den stigning som installatørerne svarer der har været indenfor de seneste to år hænger sammen med, at mange virksomheder er pressede på økonomien og derfor tilbyder at lave arbejde, som de faktisk ikke har ekspertisen til at udføre, siger Niels Jørgen Hansen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094