23948sdkhjf

Bedre bundlinje med IT

Dansk Byggeri skyder i 2012 i gang med IT-messe med fokus på IT-værktøjer som øger konkurrenceevnen og skaber bedre bundlinje
Nøjagtig som en god rundsav og en god sømpistol er uundværlige værktøjer for at gennemføre en given opgave effektivt og med et fornuftigt dækningsbidrag, så kan også gode IT-værktøjer være med til at forbedre bundlinjen.

Men det gælder naturligvis om at vælge de rette IT-værktøjer og samarbejdspartnere.

Det kan imidlertid være vanskeligt at skabe sig et overblik over hvilke IT-værktøjer man skal fokusere på. Det gælder såvel software som hardware.

I bestræbelserne på at vejlede de håndværksmestre som går og tumle med planer om at effektivisere forretningen, har Dansk Byggeri sammen med BASIT - Byggeriets IT-specialist arrangeret en IT-messe netop med fokus på IT-værktøjer til håndværksvirksomheder.

På IT-messen, som gennemføres på Teknologisk Institut Taastrup den 31. januar op på Teknologisk Institut i Århus den 1. februar 2012, kan håndværksvirksomheder således kigge forbi og få konkrete erfaringer med IT-værktøjer fra en række af markedets professionelle IT- og teleudbydere.

To spor

- Formålet med IT-messen er at få bragt IT- og teleleverandører sammen med håndværksvirksomhederne til en praktisk gennemgang af mulighederne med de forskellige IT-værktøjer, forklarer direktør i BASIT, Martin Profit Jakobsen.

Han konstaterer, at der er 2 grundlæggende tendenser, der gør IT-værktøjer praktisk tilgængelige og brugbare for håndværksvirksomhederne. Det ene spor er "mobility" – dvs., at IT-værktøjerne kan bruges i den daglige produktion på byggepladsen og i servicebilerne.

Det andet er "Cloud-computing", hvilket betyder, at man ikke behøver at købe dyre interne IT-løsninger, der passer til mange ansatte, men kan nøjes med at købe den løsning, man skal bruge i netop det antal, man har behov for. Desuden er der efterhånden kommet en række IT-værktøjer, der bygger på standard IT på markedet.

Skal kunne bruges med det samme

Udviklingschef i Dansk Byggeri, Jørn Jensen forklarer, at man i Dansk Byggeri har fokus på at skabe bedre bundlinje hos medlemmerne, og at IT-værktøjer er et væsentligt element i denne udvikling.

- Dansk Byggeri har i 2011 haft 400 virksomheder gennem Bedre Bundlinje-arrangementer i hele landet, og IT-messen i samarbejde med BASIT er en naturlig forlængelse af denne indsats.

Målet på IT-messen er at vise, at IT-værktøjerne til håndværksvirksomhederne ikke er fremtidsmusik, men kan købes og bruges fra dag ét.

Ikke mindst i travle håndværksvirksomheder er det afgørende, at IT-værktøjer er lette at implementere og lette at bruge i dagligdagen. Det vil IT-messen vise nogle eksempler på, siger Jørn Jensen og tilføjer, at messen gerne skulle udvikle sig til en årligt tilbagevendende begivenhed.

Tilmelding sker på www.danskbyggeri.dk/it-messe, hvor man også kan læse mere om messen, som finder sted på Teknologisk Institut i Tåstrup d. 31. januar 2012 og 1. februar på Teknologisk Institut i Aarhus
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062