23948sdkhjf

Helt ind i hjernen på en CAT

En gruppe danske entreprenørmaskine-kunder har været på fabriksbesøg i USA, og det gjorde indtryk
Et kig bag facaden og ned under motorhjelmen ved besøg på Caterpillar-fabrikker i USA gav danske kunder et indblik i den kvalitet og de overvejelser, der ligger bag maskinerne.

Det er både spændende og lærerigt at se ’ind under huden’ på maskinerne, som der var mulighed for under en række fabriksbesøg på Caterpillar-fabrikker i staten Illinois i USA. Det er meldingen fra deltagerne, som forleden var i USA sammen med repræsentanter for Pon Equipment, der har forhandlingen i Danmark for verdens største producent af entreprenørmaskiner.

- Vi fik et rigtigt godt indblik i, hvilken indsats der gøres for at udvikle, og hvor meget der arbejdes med detaljerne på de enkelte maskinmodeller. Det er spændende og kan give inspiration til, hvordan vi måske kan bruge andre maskintyper og modeller, end vi lige er vant til, siger Anders Jensen fra Roskilde Sten & Grus ApS.

Indsats bag udvikling

- Når vi ser, hvilken indsats der ligger bag fremstillingen af maskinerne, så giver det også lidt mere respekt og forståelse for priserne, siger han.

- De gjorde rigtig meget ud af besøget både i form af rundvisning og forklaring, men også af dialogen med os. De har den holdning, at kunderne er deres chef, og jeg føler virkelig, at de lyttede, selv om vi kommer fra lille Danmark, og der er kunder, som køber meget større og mange flere maskiner.

- Jeg havde f.eks. nogle indvendinger omkring læssemaskiner, hvor jeg synes, der er et hul i programmet – altså at springet i størrelse og pris er for stort fra den ene model til den næste lige omkring de størrelser, vi kører med. Det havde de hørt fra andre også og er i gang med at arbejde på det. Jeg var meget imponeret over, så meget de gjorde ud af vores besøg. Det var utroligt veltilrettelagt, og det var meget velkvalificerede folk, som tog sig af os og havde dialogen med os, siger Anders Jensen.

Bendt Stig Andersen fra Kongerslev Kalk A/S var også imponeret af fabrikkerne.

- Jeg har været på den ene af fabrikkerne for 30 år siden, og det var spændende at se, hvor meget, der er sket. Det er virkelig interessant og lærerigt at kigge på konstruktionen af maskinerne. Der er eksempelvis to modeller læssemaskiner, som ude fra ligner hinanden fuldstændig bortset fra skovlstørrelsen, men når vi så kiggede på selve opbygningen og konstruktionen, så kunne vi se stor forskel og kan også langt bedre forstå, hvorfor der er en markant prisforskel, siger Bendt Stig Andersen.

Produktion af de store

De danske besøgende så også produktion af kæmpemaskiner til eksempelvis minedrift, og selv om det ikke er den størrelse maskiner, der er aktuelle i Danmark, så er det spændende at se.

Ud over en række fabriksbesøg var der også tid til at overvære en kamp i NFL – amerikansk fodbold, og det uformelle samvær bliver fremhævet af begge deltagere.

- Der var repræsentanter fra flere grusgrave og vognmænd på turen, og det giver helt sikkert et fagligt udbytte at være sammen med kolleger i branchen på sådan en tur. Vi taler jo om, hvordan det går i branchen i øjeblikket, udveksler erfaringer og taler selvfølgelig også om erfaringerne med forskellige maskiner. Det kan man altid lære noget af, siger Anders Jensen og Bendt Stig Andersen tilføjer, at der blev talt rigtigt meget med bl.a. vognmænd, som han kender og har arbejdet sammen med.

Kongerslev Kalk kører med to Caterpillar scrapere og har én mere på vej. Roskilde Sten & Grus har en række Caterpillar læssemaskiner og dozere samt Caterpillar motorer på flere maskiner.

sigh
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.141