23948sdkhjf

Stilladsfolk på Christiansborg

Stilladssektionen i Dansk Byggeri søger nu foretræde for Arbejdsmarkedsudvalget for at udrede situationen omkring sikkert stilladsarbejde
Stilladssektionen i Dansk Byggeri føler ikke at det politiske system helt har forstået situationen omkring arbejdsulykker i stilladsbranchen:

- Arbejdstilsynet har efter vores mening ikke rådgivet ministeren helt korrekt.

I deres indstilling til ministeren i 2008 nævner de 45 faldulykker i stilladsbranchen. Det er en udokumenteret påstand, som stammer fra en optælling på et seminar, siger formanden for Stilladssektionen Kurt Bo Jensen.

Dette erkender Arbejdstilsynet efter et besøg hos ministeren i oktober 2009.

- I november 2009 har Arbejdstilsynet efter to års venten fremlagt en statistik over arbejdsulykker i stilladsbranchen. Denne statistik viser tydeligt at branchens arbejdsulykker ikke sker ved almindelig stilladsmontage, men nede på jorden og i specielle situationer, hedder det videre i sektionens begrundelse for at søge foretræde.

Ikke gældende

- Arbejdstilsynet har anført overfor ministeren at de nye regler allerede er indført i de øvrige EU-lande på baggrund af et EU-direktiv om arbejde i højden. Dette er ikke korrekt – det er kun Rumænien som har indført hele direktivet. Resten af landene er ligesom os i gang med at implementere direktivet.

- Arbejdstilsynet mener at sikkerhed vejer tungere end sundhed, også selvom nye sikkerhedsregler giver større nedslidning. Det er i direkte strid med Arbejdsmiljøloven, som vægter sikkerhed og sundhed lige højt.

Fastslår følgende:

- Vi ønsker ikke at bevare status quo, men vi ønsker at have den fornødne tid til indføre nye regler, som vi er i stand til at efterleve.

- Vi ønsker ikke at få indført en "falsk" sikkerhed, som der ikke er brug for. En sikkerhed, som der ikke er afprøvet i virkeligheden. Især ikke en sikkerhed, der øger vores nedslidning. Vi vil derfor bede Arbejdsmarkedsudvalget om at hjælpe os med at ændre bekendtgørelsen og få vedtaget den tre-årige ambitiøse handlingsplan, som Arbejdsmiljørådet har anbefalet, hedder det i begrundelsen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172