23948sdkhjf

Mal nu

Malernes Fagforening Storkøbenhavn og Københavns Malerlaug udsender nu en opfordring til ejere af boligejendomme om at få malet fællesarealer i vinter
Malernes Fagforening Storkøbenhavn og Københavns Malerlaug udsender nu en opfordring til ejere af boligejendomme, ejerlejlighedsforeninger og andelsboligforeninger om at få malet fællesarealer i vinter.

- Målet er dels at oplyse om, at kapaciteten er til stede i malerfaget, dels at understrege, at det er fagligt mest forsvarligt at få udført malearbejde af virksomheder, der har styr på tingene, og som er overenskomstdækkede, siger fagforeningens formand, Bo Rosschou.

Den lille kampagne skal ses på den dystre baggrund, at ledigheden er stærkt stigende blandt medlemmerne af Malernes Fagforening.

- Malerne kræver job nu. Fagforeningen er enig med malermestrene om, at der skal sparkes gang i byggeriet nu, siger fagforeningens formand, Bo Rosschou.

Således var der 489 ledige malersvende i Storkøbenhavn i slutningen af januar. Det svarede til 25,5 procent ledighed. Det er en fordobling på et år. Samme tidspunkt i 2009 var der 261 ledige, svarende til 13,5 procent.

- Denne voldsomt stigende ledighed er et udtryk for, at regeringens snak om at skrue op for bygge- og anlægsinvesteringerne ikke holder i praksis, mener Bo Rosschou.

Han finder det dybt kritisabelt, at den aftalte investeringsstigning i kommunerne ikke finder sted.

- Kommunalbestyrelserne bør straks tage fat på initiativer, der kan sætte fart i det aftalte renoveringsarbejde på skoler og daginstitutioner. Regeringen bør udvide lånepuljerne, så kommunerne får tilstrækkelig økonomi til de nødvendige investeringer, foreslår fagforeningen, siger Bo Rosschou.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079