23948sdkhjf

Hjælp til malere

To ud af tre malere har ikke vidst, at de havde ret til en ekstra sum penge, hvis de blev alvorligt syge
En ny ordning skal sikre, at alvorligt syge malermestre og malersvende får de penge, de har krav på, når de går på pension. Det er resultatet af en aftale, som får betydning for de mange malere, som ikke har været klar over deres rettigheder. Således er to ud af tre malere med en pensionsordning ikke klar over, at de har ret til en ekstra sum penge, hvis de får en alvorlig sygdom. Resultatet er, at mange ikke får udbetalt den erstatning, de har krav på.

Som reglerne er nu, skal de pensionerede malere selv henvende sig for at få udbetalt penge, men det råder en ny ordning bod på. Fremover vil de malere, der har en pensionsordning i PensionDanmark eller Industriens Pension og bliver ramt af en kritisk sygdom, automatisk få et brev fra Sundhedsstyrelsen, hvor de opfordres til at kontakte deres pensionsselskab.

- Det er godt, at det nu omsider er lykkedes at få dette initiativ implementeret. PensionDanmark har arbejdet for denne løsning siden 2004, hvor vi fremlagde forslaget for daværende økonomi- og erhvervsminister Bendt Bendtsen og igen lagde forslaget frem i forbindelse med regeringens arbejde med Kvalitetsreformen i 2006, siger Torben Möger Pedersen, der er adm. direktør for PensionDanmark.

Modtager brev fra Sundhedsstyrelsen

Ordningen, hvor kritisk syge sikres automatisk besked, fungerer ved at samkøre registeroplysninger fra Sundhedsstyrelsen og medlemsoplysninger fra pensions- og forsikringsselskaberne. Patienter, der har fået en kritisk sygdom og som er forsikret, vil herefter modtage et brev fra Sundhedsstyrelsen.

I brevet vil patienterne blive opfordret til at kontakte deres forsikringsselskab, fordi de efter al sandsynlighed har penge til gode. Samkøringen af registre kommer altså til at foregå i Sundhedsstyrelsen og ikke i de enkelte forsikringsselskaber. Dermed kan den nye ordning gennemføres uden en lovændring.

- Vi havde helst set, at vi selv fik mulighed for at ringe til vores kritisk syge medlemmer. Der vil givetvis være nogle, som ikke får kontaktet os, fordi de har så meget andet at tænke på, siger forsikringsdirektør i Industriens Pension, Joan Alsing.

Ordningen, der finansieres af pensions- og forsikringsbranchen, ventes at kunne træde i kraft inden for et halvt år.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.14