23948sdkhjf

Ny hjemmeside med alt om gravsten

Nu bliver det lettere og mere overskueligt, når du som efterladt skal vælge en gravsten til en af dine nære. I dag går Stenhuggerlauget i Dansk Byggeri nemlig i luften med en ny hjemmeside om gravsten
Når du har mistet en af dine nærmeste, har du mange ting at tage dig af, og det kan nemt virke uoverskueligt at vælge den gravsten, som bliver det varige minde om den efterladte. Stenhuggerlauget i Dansk Byggeri lancerer i dag en ny hjemmeside, altomgravsten.dk, hvor du får information om de overvejelser, der er vigtige at gøre, inden du vælger en gravsten.

- Gravstenen skal først og fremmest være et minde om den afdøde, men den skal også passe til både gravstedet og resten af kirkegården. På altomgravsten.dk finder du fx de anbefalede mål for en gravsten til de forskellige typer gravsteder, siger Ole Grage, bestyrelsesformand i Stenhuggerlauget i Dansk Byggeri.

Nogle kirkegårde har specielle regler for hvilke sten, der må være på gravstederne, og hvordan de skal se ud. Især ved plænesten er der ofte strikse krav til udformningen.

- Vi har lavet hjemmesiden for at give et bedre overblik over de ting, der skal tages stilling til, når man skal vælge gravsten, og så kan hjemmesiden bruges til at finde den lokale stenhugger. Den lokale stenhugger kender nemlig til traditioner og regler på områdets kirkegårde, og kan hjælpe med at vælge en sten, der også passer til traditionen på kirkegården, siger Ole Grage.

På altomgravsten.dk kan du finde en liste over de stenhuggere, der er i dit område. Alle stenhuggerne på altomgravsten.dk er dækket Byg Garanti. Det giver en ekstra tryghed, fordi garantien dækker med op til 100.000 kr. hvis noget skulle gå galt med leverancen.

- Gravstenen er det varige minde om en nær, som bliver stående i mange år, derfor er det vigtigt at give sig god tid til at vælge gravstenen. Her kan det være en stor hjælp at tale med en stenhugger, som har sin faglige viden at rådgive ud fra. Stenhuggeren kan også hjælpe dig med at vælge, hvilket materiale gravstenen skal hugges af, slutter Ole Grage.

I Danmark bruger vi typisk granit, men man ser også gravsten af andre stentyper som f.eks. marmor, men granit er klart den stentype, som holder bedste til det danske vejr.

tøtte

Se den nye hjemmeside her
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094