23948sdkhjf

Midt- og Vestjylland viser vejen for ordnede forhold

Nu har også Skive og Viborg byråd sagt ja til fremover at overholde ILO-konventionen. Det betyder, at udenlandske medarbejdere på offentlige byggeopgaver får de løn og arbejdsvilkår, som er gældende i branchen
- Det glæder mig, at de lokale politikere i Skive og Viborg byråd er enige om, at der skal være ordnede forhold, når kommunen bygger. Konkurrencen om at vinde en offentlig byggeopgave skal være fair, og det håber jeg, at flere kommuner er enige i og derfor også vil forpligte sig på samme måde, siger regionskonsulent for Dansk Byggeri Midt- og Vestjylland, Karl Højhus Jeppesen.

Byrådene i Skive og Viborg er blevet enige om, at når der fx skal bygges en ny skole eller et plejehjem, skal der i udbudsmaterialet stå, at ILO-konventionen nr. 94 om arbejdsklausuler skal overholdes. Det betyder i praksis, at kommunen som bygherre stiller krav om, at medarbejderne på byggeprojektet skal aflønnes efter overenskomstlignende forhold.

- I år samt i 2011 oplevede vi i Ringkøbing-Skjern kommune, at udenlandske håndværkere blev underbetalt, da de var i gang med at renovere en folkeskole. Den slags unfair konkurrence vil vi gerne til livs, og derfor er det glædeligt, at Skive og Viborg nu vil sikre sig mod den slags på kommunens byggeopgaver, siger Karl Højhus Jeppesen.

Ringkøbing-Skjern og Holstebro kommuner har dog også givet udtryk for, at de vil sørge for, at ansatte på kommunens byggeprojekter arbejder under og aflønnes efter overenskomstlignende forhold. I dag er det kun staten, der er forpligtet til at overholde ILO-konventionen. Men Dansk Byggeri håber, at sagen fra bl.a. Ringkøbing-Skjern får alle kommuner i Midt- og Vestjylland til at tænke sig om en ekstra gang.

- Jeg har talt med de fleste af kommunerne i vores lokalområde om muligheden for at lade sig forpligte af ILO-konventionen. Indtil videre har de generelt været meget positive, men jeg håber, at nu hvor Skive og Viborg har taget skridtet, samt Ringkøbing-Skjern og Holstebro er på vej til at gøre det samme, at de sidste vil følge efter. Offentlige myndigheder har også et ansvar for at sikre, at de ansatte arbejder under ordnede forhold, og at danske virksomheder ikke stilles dårligere end udenlandske virksomheder i konkurrencen om at vinde kommunale udbud af opgaver, siger Karl Højhus Jeppesen.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.062