23948sdkhjf

Færre arbejdsløse elektrikere

Arbejdsløshedsprocenten er under tre hos elektrikerne. Blandt de 40-44-årige er procenten nu under to. Dansk El-Forbunds afdeling Esbjerg havde kun en halv procent arbejdsløse i november
Mens det mange steder i samfundet generelt kniber med optimismen, er der en faggruppe, som kniber sig i armen: Trods krisetider er arbejdsløsheden blandt elektrikerne lav og nogle steder næsten ikke eksisterende.

Her kort før jul viser årets sidste, statistisk sikre opgørelse i El-fagets a-kasse, at arbejdsløshedsprocenten i november var under tre – mere præcist 2,95. Når medlemmer i jobtræning tælles med, var bruttoarbejdsløsheden på 3,42 procent.

Tallene for december kan først gøres op i midten af januar, men alt tyder på, at arbejdsløsheden blandt elektrikerne vil have været næsten konstant faldende gennem det meste af 2012, siden den i april toppede med lige knap fem procent. Den seneste opgørelse viser således et fald fra oktober, hvor arbejdsløshedsprocenten var 3,36 og bruttotallet 3,69.

Aldersgrupper

Aldersmæssigt viste opgørelsen, at den traditionelt hårdest ramte gruppe – de 20-24-årige – i november havde en arbejdsløshedsprocent på 5,08. Med medlemmerne i jobtræning kommer bruttoprocenten op på 5,61. I april, der var måneden med den højeste arbejdsløshed i 2012, var bruttoprocenten for denne gruppe på 10,70. Der er altså tale om næsten en halvering.

Gruppen med næsthøjest arbejdsløshed er de 55-59-årige. Arbejdsløshedsprocenten i november var 4,48. Med de 0,87 procent i jobtræning kommer bruttoarbejdsløsheden i gruppen op på 5,35.

Aldersgruppen med den laveste arbejdsløshed er de 40-44-årige elektrikere. Arbejdsløsheden var i november på 1,78 procent, og når de 0,28 procent i jobtræning tælles med, sniger bruttoprocenten sig lige over to – mere præcist 2,06.

Geografisk fordeling

Når det gælder den geografiske spredning i beskæftigelsen, kan tre af Dansk El-Forbunds afdelinger glæde sig over en arbejdsløshed på under to procent. Igen er det afdeling Esbjerg, der ligger i front med en arbejdsløshed på kun 0,42 procent. Hertil kommer 0,08 procent i jobtræning – altså en bruttoprocent på 0,5.

Også afdelingerne Nordjylland og Sønderjylland er godt med, når det gælder høj beskæftigelse. I Nordjylland var arbejdsløshedsprocenten i november 1,70. Hertil kommer 0,17 procent i jobtræning, altså i alt 1,87 brutto. I Sønderjylland var de tilsvarende tal henholdsvis 1,77 og 0,11 – altså 1,88 procent brutto.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078