23948sdkhjf

Dansk Byggeris IT-Messe 2012 blev en vaskeægte succes

Det summede af snak mellem håndværkere og it-specialister, da Dansk Byggeri afholdt IT-Messe i hhv. Tåstrup og Århus
Knap 300 håndværkere mødte op til Dansk Byggeris IT-messe som løb af stabelen over to dage på hhv Teknologisk Instotit i Tåstrup og Teknologisk Institut i Århus. IT-messen bød på alt fra kalkulationsværktøjer til digital sagsstyring og mange andre værktøjer til daglig drift. 16 udstillere stod klar med demonstrationer på deres bedste it-værktøjer, som blev testet godt igennem i løbet af messen.

- Vi besluttede os for at skabe en it-messe for bygge- og anlægsbranchen, da mange af vores medlemmer giver udtryk for forvirring og frustration, når de skal finde de rigtige it-systemer. Vi syntes, det var på tide, vi samlede it-værktøjerne ét sted, så det er muligt at få et overblik, forklarer Dansk Byggeris udviklingschef Jørn Jensen.

Uvildig rådgivning indenfor it er mere og mere efterspurgt i bygge- og anlægsbranchen, og det mærker BASIT, som netop rådgiver håndværksvirksomheder om, hvilke it-værktøjer, der kan effektivisere deres hverdag.

BASIT var medarrangør på messen og beskæftiger sig dagligt med at rådgive aktører i bygge- og anlægsbranchen om it-værktøjer, der kan effektivisere og optimere driften i virksomheden.

Også messe til næste år

En af de besøgende på it-messen var Jens Bjerg fra Nr. Nebel Entreprenørforretning A/S.

- Jeg meldte mig til IT-Messen, da vi allerede bruger it-værktøjer til at optimere vores drift – bl.a. GPS-styresystemer på vores gravemaskiner - og jeg ville gerne vide mere om de it-værktøjer, der findes til vores branche. Jeg var specielt interesseret i at effektivisere vores arbejdsgange – både på kontoret og byggepladsen, siger Jens Bjerg om sit besøg på IT-Messen.

.- I vores hverdag har vi brug for at lære af de forskellige jobs, vi udfører, og et sammenhængende system, hvor medarbejdernes time- og materielforbrug vil spare meget arbejde både administrativt, men også mandetimer på byggepladsen, forklarer Jens Bjerg, som efterfølgende har aftalt møde med WPA, som var en af udstillerne på messen. Han ser frem til at høre, hvad WPA’s løsninger kan gøre for hans daglige drift.

- Jeg fik utroligt meget ud af messen, og det var spændende at se de mange muligheder, der findes for at forbedre virksomheden, påpeger Jens Bjerg.

It-messen er den første af slagsen, men succesen har gjort, at messen nu bliver en årlig begivenhed, og Jørn Jensen glæder sig allerede til IT-Messe 2013.

Respons fra de besøgende var primært, at alle udstillernes produkter og serviceydelser var direkte relevante til den daglige drift i bygge- og anlægsbranchen. Mange gik derfra med seriøse overvejelser, om hvilke løsninger, de vil gå videre med.

Dagen bød også på kollegial snak over kaffe og kage, og der blev også dannet netværk blandt udstillerne.

Flere af de besøgende kom med konkrete ønsker til løsningsforslag på problemområder i deres virksomhed, mens andre brugte dagen på at lade sig inspirere og blive klogere på it-værktøjer.

Der var stor tilfredshed omkring de indlæg, som kørte i loop tre gange på dagen. Hvert indlæg havde en varighed af 20 minutter, og var udstillernes mulighed for at gå i dybden med fordelene bag deres it-løsninger.

tøtte
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078