23948sdkhjf

Tagfirma får drone-pilot

Falk Tag & Facade i Roskilde bruger drone til at skabe overblik før tagarbejdet går i gang. Firmaets direktør, Jan Falk Schollert er ved at uddanne sig til drone-pilot
Hvis man vil se det hele sådan lidt fra oven, så må man enten kravle op i stilladset eller i liften. Eller sådan har det hidtil været i bl.a. tagbranchen.
Nu kan man imidlertid også have fast grund under fødderne og alligevel se, hvordan f.eks. taget har det.
- Vi har investeret i en drone fra DanDrone, så vi fremover kan sende dronen i luften og filme f.eks. taget. Billeder og film leveres i høj opløsning, så vi efterfølgende kan zoome helt tæt på og skabe et godt overblik, siger adm. direktør Jans Falk Schollert, Falk Tag & Facade i Roskile.

På pilot-kursus
Han skal om kort tid på kursus for at få lov til at flyve med den avancerede drone i områder med tæt bebyggelse.
- Dronen er et godt og effektivt redskab, når vi skal vurder tilstanden på et tag og give tilbud på renovering eller vedligeholdelse. Dronen, som styres fra jorden med et par joysticks, gør det meget nemmere og mere nøjagtigt at vurdere taget, forklarer Jan Falk Schollert.
For at kunne flyve i f.eks. tættere bebyggede områder, skal man have en dispensation hos Trafikstyrelsen For at få tilladelsen skal man have en drone-pilot uddannelse. Hos DanDrone består uddannelsen af 2 dages teori, og 1 dags praktisk flyvetræning.
Og den glæder Jan Falk Schollert sig til at komme i gang med.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.25