23948sdkhjf

Multimaskiner til de fine opgaver

Dremel er også til professionelle håndværkere. Mester Tidendes testhåndværkere har testet to multiværktøjer og en kompaktsav
Det handler om multiværktøjssystemer hos Dremel. Det har det gjort siden starten i 1932. Og det gør det stadig i dag, hvor Dremel er en del af Bosch-koncernen.
Men mens Dremel i mange år har været et high-end produkt især for gør-det-selv folk med modulbygger-tilbøjeligheder, så har Dremel produkterne i dag stigende appel til de professionelle håndværkere,

Det var dog i første omgang svært at lokke smilene frem hos Mester Tidendes testhåndværkere, da de blev præsenteret for Dremel multiværktøjerne 4200 og 8200 samt DSM20 kompaktsaven.

- Det er da lige i den mindste ende af skalaen, det her, mente et par af håndværkerne, som dog gik på ”opdagelse” i maskinerne med åbent sind og en del af det voldsomt store tilbehørsprogram spredt ud over hele bordet.

Snak om kompaktsav
Hele ideen med Dremel-produkterne er multifunktionalitet og kompakt udformning. Og det budskab trængte langsom, men sikkert ind hos håndværkerne. Især de to multifunktionsværktøjer 4200 og 8200 får ros med på vejen, netop fordi maskiner er lette at betjene, kan komme til overalt og stort set kan løse en hvilken som helst opgave – i mindre skala.

Mens de to multimaskiner således blev blåstemplet af testhåndværkerne, så var der straks mere diskussion om kompaktsaven DSM20
Saven kan med en lang række forskellige skiver skære i stort set alt fra træ, stål, plast og fliser og meget andet.
Det er dog især den lille skæredybe på 20 mm, der er til debat blandt testhåndværkerne, som dog erkende, at der absolut er opgaver, hvor den kompakte maskine vil kunne bruges. Her nævnes især fine dyksavssnit, hvor en almindelig dyksav er for stor og simpelthen ikke kan komme til og ikke kan levere så små snit.

Kompaktsaven er - helt i Dremels ånd - en multifunktionel maskine, som kan løse mange af de opgaver, som en vinkelsliber, en dyksav og en multicutter normalt bliver sat til – i den mindre ende.

Og for lige at fuldende billedet af en værktøjsproducent, der er skaber fleksible, så har Dermed også lanceret netop en multicutter.

MesterTest


Mester Tidende har testet Dremel 4200 (230V) og Dremel 8200 ( akku) samt kompaktsaven DSM20 (230V)

Håndværkerne mener:
• Stor anvendelighed
• Lette at betjene
• Stort tilbehørsprogram
• Kun til mindre opgaver

Priser (set til på www)
Dremel 4200 med 75 tilbehørsdele o.a. 1.399,- inkl. moms
Dremel 8200 med tilbehør, lader og 1,3 Ah batteri: 1.099,- kr. inkl.moms
Dremel DSM20 kompaktsav med tilbehør: 1.099,- kr. inkl. moms:

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235