23948sdkhjf

Diamantskæring uden støv

Det støver, når man skærer med diamantskiver. Ny diamantskæremaskine med udsugnigsskærm fra Festool kombineret med en god støvsuger i klasse M reducerer støvudviklingen betragteligt
Vinkelslibere anvendes ofte med diamantskiver til skæring af f.eks. fliser, beton, støbelag, gipsplader eller tagsten. Den store støvudvikling er dog et problem. Uanset hvilke materialer, der skæres, er belastningen fra fint støv enorm.

Festool har netop lanceret en løsning til frihåndsskæring med den nye diamantskæremaskine DSC AG 125 FH. Det nye skæresystem er konstrueret som en vinkelsliber med en kompakt udsugningsskærm. Det gør det let også at bearbejde små udskæringer og smalle hjørner. Udsugningsskærmen forhindrer ikke udsynet og der er frit udsyn til snittet.
Skærmen kan også klappes tilbage, så man også kan skære helt ind til væggen.

For at opnå en optimal udsugning anbefales det at arbejde med en passende byggepladsstøvsuger. Der opnås ifølge Festools testlaboratorium mindst 95 pct. udsugning, når skærmen er lukket. Da der opstår meget fint støv ved skæring og slibning af mineralske materialer, anbefales det at anvende en støvsuger til støvklasse M.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078