23948sdkhjf

Århusiansk typehusfirma går konkurs

Flere års kamp mod et faldende marked for byggeri af enfamiliehuse tvinger nu en aktør med seks på år branchen til at kaste håndklædet i ringen
Flere års kamp mod et faldende marked for byggeri af enfamiliehuse tvinger nu en aktør med seks på år branchen til at kaste håndklædet i ringen.

Typehusvirksomheden Villa Kvadro A/S er gået konkurs. Det oplyser Skifteretten i Aarhus ifølge Statstidende.

Konkursbegæringen kommer som en konsekvens af den begæring om rekonstruktion, der blev indleveret den 24. september sidste år, skriver Building Supply

”Vi har bygget parcelhuse i seks år og har ikke tjent en eneste krone. Alle de små og mellemstore aktører forsøger at finde en forretningsmodel som kan håndtere et marked, hvor prispresset er større end nogensinde”, sagde John G. Lund i et interview med Børsen i oktober sidste år.

Han forudsagde, at en fortsat drift af Villa Kvadro ville koste op mod 20 mio. kroner, mens det end ikke var muligt for firmaet at opnå en kassekredit i banken på 5 mio. kroner

Lavt niveau

Villa Kvadros konkurs kommer i kølvandet på nyheden om, at antallet af påbegyndte byggerier af enfamiliehuse i december 2014 var det næstlaveste siden 1998, hvor Danmarks Statistik har tal for området.

Således påbegyndes blot byggeri af godt 1.000 enfamiliehuse i kvartalet i øjeblikket, og da typehusgiganten HusCompagniet opfører over 1.000 huse årligt, efterlader det en beskeden kage til deling mellem branchens øvrige aktører.

Ifølge Børsens opgørelse fra oktober 2014 har den barske branche da også bevirket, at 22 typehusfabrikanterne forladt markedet siden 2010. Nu kan det tal altså forhøjes med yderligere én virksomhed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125