23948sdkhjf

VVS-branchen samles i Odense

8.000 fagfolk ventes at lægge vejen forbi VVS’15 i dagene 22.-24. april
Med op i mod 190 udstiller og et forventet besøgstal på 8.000 fagfolk er VVS’15 allerede en succes inden den store branchebegivenhed slår porten op den 22. april.

Årets tema på VVS’15 er energioptimering og energibesparelser. Og det er område som også Energisparerrådet har fokus på. Rådet mener , at udviklingen går den rigtige vej, selv om der stadig er udfordringer i form af mere oplysning om optimering og besparelser.

Og VVS-branchen er i den grad klar til at løfte opgaven, skriver Mester Tidende.

VVS’15 er den største branchebegivenhed i landet, hvor faglighed, inspiration og netværk går op i en højere enhed. VVS’15 bliver afholdt i Odense Congress Center d. 22.-24. april, hvor fagfolk fra hele VVS-branchen mødes for at se, høre og vise de nyeste produkter og løsninger.

En vindersag for alle
VVS’15 kunne tidligt melde, at alle stande på messen var fuldt booket. Der har også været stor interesse fra udstillerne for at holde faglige oplæg på Energiens Torv, hvor programmet netop er blevet offentliggjort.

Temaet på årets messe er som nævnt energioptimering og energibesparelse. Det er omdrejningspunktet for oplæggene på Energiens Torv, og et emne, som stadig er høj aktuelt og vigtigt i branchen:

- Energioptimering og energibesparelse er en vindersag for alle parter; kunden, installatøren, leverandøren, forbrugeren og klimaet. Vi kan ikke komme uden om, at det er energioptimering af bygningsmassen, der skal bringe os på vinderkurs i forhold til at nå klimamålene, siger adm. direktør Per Rømer Kofod fra den tekniske brancheforening VELTEK.

Der er stadig udfordringer
Også hos Energisparerådet anerkender man, at energibesparelser er et fokus område, som fylder meget hos både producenterne og hos forbrugerne.

- Vores generelle opfattelse er, at udviklingen af produkter og løsninger fra producenterne går i den rigtige retning. Producenterne tænker meget på, hvordan vi kan nedsætte forbruget og skabe bæredygtige løsninger, siger formand for Energisparerådet Lone Møller Sørensen.

Energisparerådet er et uafhængigt rådgivende råd, som rådgiver klima-, energi- og bygningsministeren og Energistyrelsen i forbindelse med den samlede energisparerindsats.

Lone Møller Sørensen ser dog stadig en stor udfordring i at få virksomheder og forbrugere til at udskifte de gamle vandhaner, toiletter, radiatorer mm, med nye energioptimerede løsninger, som vil kunne spare dem for mange penge, og samtidig være bedre for miljøet.

- Ofte sker udskiftningen kun, når der i forvejen skal laves store ombygninger eller renovering. Her ville det være en god ide, hvis det offentlige sørgede for mere oplysning, f.eks. i form af kampagner, frem for at det kun er producenternes markedsføring af produkterne, som skal bære det frem, forklarer formanden.

VSS’15
• VVS’15 er Danmarks største VVS-messe for professionelle fagfolk.
• Der er gratis adgang for fagfolk til messen.
• VVS’15 arrangeres i samarbejde med den faglige organisation VELTEK. Derudover understøttes messen af en rådgivende messekomité med repræsentanter fra branchen.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.206