23948sdkhjf

Kloakmesteruddannelse hjemme fra sofaen

Kloakmesteruddannelsen på Learnmark Horsens tager i september hul på tredje sæson med fjernundervisning
Undervisningen foregår to aftener om ugen, hvor deltagerne kan vælge mellem et traditionelt fremmøde på skolen eller at blive hjemme og se en direkte transmission fra klasseværelset. Her er opsat flere kameraer og mikofoner, så de fjernunderviste hjemmefra kan se og høre alt, hvad der foregår i klasseværelset.

Derudover har deltagerne mulighed for at række en digital pegefinger i vejret og stille spørgsmål til underviseren og have dialog med klassen.

Alle undervisningslektioner bliver optaget, så deltagerne senere kan gense dem efter behov.

Superlet at deltage

På det nuværende fjernundervisningshold har deltagere fra fx Nordsjælland, Nakskov og sågar New York fulgt undervisningen på kloakmesteruddannelsen.

En af dem er digechef Allan Møller fra Nakskov. Han har med mikrofon været koblet op på undervisningen, så han har kunnet tale med både underviseren og de øvrige deltagere på holdet.

”Det er super let at koble sig op på fjernundervisningen – man får et link, og så er man på. Det virker godt, at man kan kommunikere med læreren undervejs, og jeg ser et stort potentiale i fjernundervisning, som for mig at se må være fremtidens undervisningsform,” siger Allan Møller.

Fraværet af det sociale liv, der er på et hold, der mødes fysisk en gang om ugen, opvejes ifølge Allan Møller af de mange fordele, der er ved fjernundervisningen.

”Jeg kunne slet ikke have taget kloakmesteruddannelsen, hvis jeg ikke havde muligheden for fjernundervisning, så jeg kan kun anbefale andre, der overvejer uddannelsen, at tilmelde sig. Jeg har haft den bedste oplevelse af det,” siger han.

Som at være der selv

Omkring 200 km nord for Nakskov har Jeppe Sonne, selvstændig entreprenør i Helsinge, også siddet hjemme i sin stue og fulgt undervisningen i Horsens.

”For mig har fjernundervisningen været lige så god som at være til stede i klassen, og jeg skulle virkelig bo tæt på skolen, for at jeg ville bruge tid og penge på at fragte mig til undervisningen,” fortæller Jeppe Sonne.

Han har ikke været koblet op til undervisningen med mikrofon, men har i stedet været i dialog med underviseren via en chatfunktion.

”Det fungerer fint med at chatte med underviseren,” siger han.

Sigh

Der er adgangskrav
For at begynde på kloakmesteruddannelsen skal man have bestået kurset Nivellering. For at deltage i aften/fjernundervisningen skal man minimum enten
have en kort videregående uddannelse
være struktør- eller rørlæggeruddannet
have en tilsvarende uddannelse.

Det skyldes, at aftenuddannelsen tidsmæssigt er afkortet i forhold til den fulde uddannelse, der udbydes i dagtimerne. Kloakmesteruddannelsen består af en teoretisk og en praktisk del. Ved dagundervisning bliver det sammenlagt 103 arbejdsdage. Tager man uddannelsen som aften- og fjernundervisning varer uddannelsen 65 dage. Der må derfor også påregnes en betydelig mængde hjemmearbejde.
Prisen på kloakmesteruddannelsen og tilskud i forbindelse med uddannelsen afhænger af deltagerens uddannelsesbaggrund.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.094