23948sdkhjf

SKAT tjener millioner på gule plader

Sidste år solgte SKAT 26.000 dagsbeviser til privat brug af firmabiler. Det gav 6,6 mio. kr. i statskassen
Alle ansatte kan nu købe dagsbeviser, der gør det lovligt at bruge firmabilen til private ærinder. Alene sidste år tjente SKAT 6,6 millioner på den nye ordning. Det skriver Fagbladet 3F.

Stadig flere køber dagsbeviser af SKAT, så de lovligt kan bruge firmaets varebil til private ærinder som for eksempel at flytte affald. Sidste år solgte SKAT hele 26.000 dagsbeviser til privat brug af firmabiler. De koster 185 kroner eller 225 kroner pr. døgn afhængig af bilens størrelse, og dermed har staten tjent 6,6 millioner kroner på ordningen.

- Det er en win-win ordning, der på den ene side gør det mere smidigt for lønmodtagere og erhvervsdrivende, og som samtidig giver ekstra kroner i statskassen, siger cheføkonom Bo Sandberg fra arbejdsgiverorganisationen Dansk Byggeri.
Det er forbudt at bruge firmavognen til private ærinder, og man risikerede før at få en stor bøde, hvis man brugte den til det.

- Tidligere har der været gråzoner i lovgivningen, og der er udstedt mange bøder og afgifter for ulovlig brug af gulpladebiler. Nu er der mere klare linjer, siger Bo Sandberg.
Bo Sandberg er overbevist om, at det nye system med dagsbeviser giver staten en langt større indtægt, end bøderne gjorde.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.172