23948sdkhjf

Rundsav får muskler fra 2x18V batterier

MesterTest/Værktøj: 2x18V-teknologien stormer frem og Makita er med helt fremme
Man kan opnå 36V på i flere måder. Umiddelbart virker det logisk at bruge et 36V batteri, men i langt de fleste tilfælde er det smartere at nå de muskelstærke 36V ved at bruge til 18V-batterier.

Sådan er det med Makita’s 36V rundsav. Her leveres kraften af 2x18V standard 5Ah Makita-batterier. Det har den fordel, at du blot kan smække de 18V Makita-batterier du har i forvejen i maskinen og altså ikke skal ud og invester i et nyt 36V batteri. 18V teknologien gør maskinparken mere fleksibel.

Samtidig er Makita klar med en dobbelt 18V lader, som lader begge batterier på én gang.

Mange ekstra kræfter
Mester Tidendes testhåndværkere er rigtig godt tilfredse med 2x18V 190 mm rundsaven, som har en maks. Skæredybde på 68,5 cm.
- Man kan godt mærke vægten (4,7 kg) i forhold til rundsave med blot et enkelt 18V batteri, men maskine er fint afbalanceret, mener testhåndværkerne, der også roser maskinens ekstra kræfter
- Nu skal man ikke helt glemme 18V maskinerne i begejstringen over 2x18V-modellen. 18V modellerne er super stærke maskiner og vil kunne løse langt de fleste opgaver. Men til de tunge opgaver er 36V-modellen helt suveræn, siger testhåndværkerne.

De fremhæver også det gummibelagte greb og blæsefunktionen som holder savsnittet synligt.

Indstillingen af maskinen er logisk og ligetil. Lidt til den grove side, men det er muligt at indstille rundsaven helt præcist og der er absolut ingen slinger i valsen, når først saven er indstillet – uanset om du kører på fri hånd eller skærer med skinne.

MesterTest
Mester Tidende har testet Makita 2x18V rundsav DHS710
Håndværkerne mener:
• Fin balance
• Godt greb
• God blæsefunktion
• Nem at betjene

Pris: Set til 1.990,- kr. inkl. moms (uden batterier og lader).

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler
Andre Nordiske Medier

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109