23948sdkhjf

Søger kloakmestre til TV

Kloakmestrenes TV-Inspektion vil have flere kloakmestre med i KTVI certificeringsordningen
Kloakmestrenes TV-Inspektion – KTVI – er nu klar til at optage nye medlemmer i den certificeringsordning, som en fælles branche i 2010 etablerede indenfor det kloakautoriserede område.

- Vi er i dag ikke landsdækkende, men gør nu en ekstra indsats for få mindst en KTVI certificeret kloakvirksomhed i hver af landets 98 kommuner, fortæller Søren Christensen, formand for Kloakmestrenes TV-Inspektion, om baggrunden for de initiativer, som foreningen gennemfører i 2015.

Efterspørgsel på kvalitet
KTVI vurderer, at det fremadrettet får større og større betydning, at kloak TV-inspektioner bliver udført efter fælles retningslinjer og med ensartede kvalitets- og dokumentationskrav.
- Forsikringsselskaber, boligforeninger og bygherrerådgivere, men også flere og flere bolig- og bygningsejere efterspørger kloak TV-inspektioner, hvor der er indbygget kvalitetssikring. Og det er netop det, som KTVI certificeringen kan levere, siger Søren Christensen.

Kloakmestrenes TV-Inspektion
• Er dannet af og drives i fællesskab af Danske Kloakmestre, Danske Maskinstationer og Entreprenører samt Dansk Byggeris Kloaksektion.
• De tre foreninger repræsenterer tilsammen mere end 1.000 autoriserede kloakmestervirksomheder i Danmark.
• KTVI inspektioner tjekkes af virksomhedens egenkontrol, men er også underlagt ekstern kontrol, som sikrer, at TV-inspektioner udføres efter ordningens krav og retningslinjer.


Store forskelle
Kloak TV er et fantastisk godt værktøj for både kloakmestre og kunder, men Søren Christensen erkender, at der kan være stor forskel på kvaliteten af de inspektioner, der bliver udført rundt om i Danmark.

Alle kan i dag købe kloak TV-udstyr, og uden anden uddannelse end den man får ved at læse brugsanvisningen, kan de gå i gang med at TV inspicere kloakker. Det kan måske være godt nok for at få et generelt indtryk af, hvordan det ser ud under jorden.

- Skal der stilles præcise og veldokumenterede diagnoser på kloakkens tilstand eksempelvis ved hushandler eller kloakskader, kan der efter vores mening være god grund til at højne niveauet med mere uddannelse og fælles fodslag, siger Søren Christensen. Kloakskader skal i sidste ende betales af boligejerne eller deres forsikringsselskaber, så derfor mener han også, at der som udgangspunkt ikke bør være forskel på kvaliteten af TV-inspektioner, hvad enten de bliver udført i Ringkøbing, Ringsted eller Rønne.

Kampagne i hele 2015
KTVIs kampagne kører i resten af 2015 og omfatter blandt andet en direct mail kampagne til alle autoriserede kloakmestre, der ikke er medlem af KTVI samt bl.a. deltagelse på Rørcenterdagene 2015 på Teknologisk Institut i juni.

Sammen med den nye kampagne præsenterer KTVI også sit nye logo, der fremover kan benyttes af KTVI medlemmer i markedsføringen af certificerede kloak TV-inspektioner.

- Vi synes det er det helt rigtige tidspunkt også at friske lidt op på den måde vi præsenterer os overfor vores omverden. Derfor har vi fået designet et nyt logo, som både gamle og nye KTVI medlemmer kan bruge til at synliggøre, at de udfører højkvalitets kloak TV-inspektioner, siger Søren Christensen.

For at blive KTVI certificeret, skal man:
• Gennemføre og bestå AMU-kurset som kloak TV-operatør
• Være uddannet kloakmester, kloakrørlægger eller anlægsstruktør
• Kunne dokumentere minimum 2 års erfaring
• Gennemgå og bestå et KTVI godkendelseskursus
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.235