23948sdkhjf

Husk at melde dig til nyt ejerregister

Der vanker dummebøder, hvis du ikke melder dig til det nye ejerregister inden den 15. juni
Den 15. juni åbner det nye online ejerregister for offentligheden. Har du ikke allerede registreret ejerforholdene i din virksomhed, skal du gøre det hurtigst muligt. Du risikerer nemlig en bøde og din virksomhed kan komme til at fremstår uprofessionel, hvis oplysningerne ikke fremgår af ejerregistret i tide.

Det skriver Mester Tidende.

Alle oplysningerne vil være tilgængelige for alle, og det vil dermed også være synligt, hvis du ikke har indberettet ejerne i din virksomhed.

- Det er uvist, hvordan Erhvervsstyrelsen konkret vil forholde sig, hvis en virksomhed ikke har foretaget registreringen i tide. Men det er ikke umuligt, at konsekvensen bliver en bøde – og det vil være ærgerlige penge at skulle af med, siger advokat Kelvin V. Thelin fra ADVODAN i København/Holbæk.

Søg hjælp
Siden registret åbnede for registreringer i december 2014, har han hjulpet mange virksomheder med at indberette oplysningerne i registret. Men han fornemmer alligevel, at mange undlader at lave registreringen eller har udskudt det – måske fordi det virker besværligt eller formelt.

- Jeg vil opfordre til, at virksomhederne skynder sig at finde informationerne frem nu eller søger hjælp til at få det gjort, så de kan nå at få registreringen på plads, inden informationerne bliver synlige for alle den 15. juni. Det er et dumt signal at sende, at virksomheden ikke har styr på det, siger han.

Forskel på Ejerbog og Ejerregister
Det er aktieselskaber, anpartsselskaber, iværksætterselskaber og partnerselskaber, der skal registreres i det nye Ejerregister, som ikke må forveksles med Ejerbogen.

Ejerbog og Ejerregister er to forskellige ting, og de fleste selskaber skal fremover registrere begge steder. Ejerbogen er selskabets egen fortegnelse over samtlige kapitalejere og panthavere. Den skal ikke offentliggøres, men være tilgængelig for de offentlige myndigheder (f.eks, SKAT). Selskabet kan vælge af føre ejerbogen selv, anvende en løsning fra en professionel udbyder eller anvende Erhvervsstyrelsens online ejerbog, hvorfra udvalgte oplysninger automatisk kan overføres til Ejerregistret

Det nye Ejerregister er resultatet af den selskabslov, der blev vedtaget helt tilbage i maj 2009, hvor det blev besluttet at skabe større åbenhed om virksomhederne.
Det betyder, at i alt ca. 245.000 virksomheder nu skal registrere deres "betydelige ejere" hos Erhvervsstyrelsen.

Ejerregister
• Alle nye og eksisterende A/S, ApS, IVS og P/S er forpligtet til at registrere alle, der ejer 5 pct. eller mere af selskabet.
• Det nye ejerregister erstatter ikke ejerbogen, som blev indført med den nye selskabslov i 2009. Fremover har du pligt til at opdatere begge steder, hvis der sker ændringer i ejerforholdene.
• Hvis et selskab har ændret ejerforhold efter den 15. december 2014, skal selskabet registrere ændringerne inden for en frist på 14 dage.
• Selskaber, der blev stiftet før den 14. december 2014 skal senest 15. juni 2015 registrere deres nuværende ejerforhold.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109