23948sdkhjf

Giv de små og mellemstore virksomheder en hånd

Det går fremad i byggesektoren, men mange små og mellemstore håndværksfirmaer i udkantsdanmark kigger stadig langt efter opgaverne
- Selvom de seneste udmeldinger tyder på, at de små og mellemstore virksomheder har fået lidt lettere adgang til finansiering, så har mange håndværksmestre stadig voldsomme problemer med at få tingene til at hænge sammen.

Det skriver chefredaktør Klaus Tøttrup på lederplads i Mester Tidende.

- Især mindre håndværksfirmaer i yderområderne har det svært og der er helt klart brug for, at en del af regeringens støttekroner finder vej til netop yderområderne.

De store energirenoveringsprojekter i byerne, hospitalsbyggerierne og de store infrastrukturprojekter giver ikke meget beskæftigelse i yderområderne, hvor det som regel er opgaver for private, andre mindre virksomheder og landbruget, der skal fylde ordrebogen hos håndværksmesteren.
I øjeblikket er bygge- og anlægssektoren todelt. De store virksomheder regner mange tilbud og ser optimistisk på fremtiden, mens de små virksomheder har knapt så meget at rive i og derfor ikke ser så optimistisk på fremtiden. Og slet ikke, når det angår finansiering, fastslår Mester Tidendes chefredaktør.

- Minister for by, bolig og landdistrikter, Carsten Hansen er opmærksom på problematikken og har allerede sendt nogle penge i omløb til yderområderne, men det løser ikke umiddelbart de små og mellemstore virksomheders finansieringsproblemer. Her er det bankerne, der må ind i kampen og vise, at banker også investerer i sunde håndværksfirmaer i yderområderne, understreger Mester Tidende på lederplads..
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.093