23948sdkhjf

Sygehusmillioner fylder i MT Højgaards ordrebøger

560 nye sygehusmillioner er på vej ind i ordrebogen hos MT Højgaard - denne gang fra Region Nordjylland
Region Midtjylland og Region Syddanmark er allerede godt repræsenteret i MT Højgaards ordrebøger, der indeholder blandede sygehusbyggerier for mere end halvanden milliard kroner.

”Vi har rigtig meget i gang i både Region Syddanmark og Region Midtjylland, så Region Nordjylland er den sidste perle på snoren vest for Storebælt”, siger Torben Bloch Nielsen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

MT Højgaard udfører i forvejen en stor del af råhusarbejdet på Det Ny Universitetshospital (DNU) i Skejby, og i dag byder MT Højgaard ind på et råhusbyggeri mere i det omfattende sygehusbyggeri.

Pris er det eneste parameter

For få uger siden vandt MT Højgaard opførelsen af en ny hospitalsbygning til Esbjerg Sygehus, og nu skal MT Højgaards banner også flagre på byggepladsen i nord, hvor 155.000 kvm skal blive til et nyt universitetshospital i Aalborg. MT Højgaard gav det billigste bud med en pris på 559 mio. kroner.

”På de projekter, er det alene pris, vi bliver målt og vejet på”, siger Torben Bloch Nielsen, divisionsdirektør i MT Højgaard.

Også konkurrenten Jørgen Friis Poulsen (JFP), der samarbejder med den tyske entreprenør Max Bögl, udfører flere lignende projekter på DNU i Skejby og i Gødstrup. I Gødstrup har MT Højgaard også vundet to entrepriser, der afventer kontraktskrivning.

MT Højgaards strategi er at byde ind på så mange lignende projekter som overhovedet muligt, for som en af de travleste sygehusentreprenører lige nu, høster virksomheden en masse erfaringer, der gør den stærk i konkurrencen.

”Vi vinder, fordi vi har fundet ud af, hvordan vi får skruet projekterne godt sammen rent teknisk, og på at vi har en stærk organisation bagved til at gennemføre de her store egenproduktionsopgaver”, siger Torben Bloch Nielsen.

Derudover har MT Højgaard en god historik med regionerne, som også hjælper i tilbudsprocessen.

”Der er mange ting rent løsningsmæssigt i et byggeprojekt, som går igen, og der er mange ting i kunderelationen, specielt i forhold til hensyn til patienter og pårørende og andre interessenter - i hvert fald på de opgaver, hvor vi arbejder på eksisterende sygehuse”, siger divisionsdirektøren.

Han forventer at få kontrakten på plads i løbet af juni, så byggeriet kan gå i gang på den anden side af sommerferien. Det kommer til at vare omkring 3,5 år

MT Højgaards sygehusprojekter
Region Nordjylland
Nyt universitetshospital i Aalborg, 155.000 kvm, 560 mio. kroner

Region Midtjylland
Det Nye Universitetshospital i Aarhus (DNU), fire entrepriser, 101.000 kvm, 520 mio. kroner
Akutmodtagelse til Regionshospital Randers, 5.500 kvm.

Region Syddanmark
Ny sengebygning til Esbjerg Sygehus, 14.000 kvm, 280 mio. kroner.
Ny psykiatrisk afdeling i forbindelse med sygehuset i Vejle, 17.000 kvm, 930 mio. kroner inklusiv drift og vedligeholdelse i 25 år.

Region Hovedstaden
Patienthotel og administrationsbygning til Rigshospitalet i København, 8000 kvm, 124 mio. kroner

Albertslund Kommune
Plejecenter og sundhedshus i Albertslund, 3.600 kvm, 510 mio. kroner
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.188