23948sdkhjf

Valgønske: Håndværkerfradraget skal genindføres

Den danske byggebranche har flere bud på, hvilke temaer der bør få opmærksomhed i valgkampen de næste par uger
- Hvis det var op til dig, hvilke temaer burde så være i fokus i dette års valgkamp?
Det spørgsmål har Licitationen - Byggeriets Dagblad stillet en række aktører i den danske bygge- og anlægsbranche, efter at statsminister Helle Thorning-Schmidt (S) i går udskrev folketingsvalg med afholdelse den 18. juni.
Blandt de forslag til temaer, der går igen blandt aktørerne, er bekæmpelse af sort arbejde og sikring af den nødvendige arbejdskraft til bygge- og anlægsbranchen.

Bekæmpelse af sort arbejde
Adm. direktør Michael Hoff-Møller, tømrer- og snedkermestervirksomheden Egon Olsen & Søn A/S i Solrød mener, at boligjobordningen og bekæmpelse af sort arbejde burde komme på dagsordenen.

- Bekæmpelse af sort arbejde sikrer, at vi konkurrerer på lige vilkår, og at vi løfter moralen i det danske samfund. Derudover ser jeg en kæmpe udfordring i at få erhvervslivet til at tage flere lærlinge ind, så de får sig en erhvervsuddannelse, bliver bedre integreret, og vi undgår kriminalitet og bandeaktivitet. Det gælder især unge fra svære kår og unge med en anden etnisk baggrund.
Det gælder om at få spredt det gode budskab, så flere giver dem en reel chance, siger Michael Hoff-Møller.

Fokus på vækst
Adm. direktør Henrik Fugmann, elinstallationsvirksomheden Fugmann A/S, ønsker fokus på vækst.

- Det er vigtigt for os alle sammen. Jeg ser også et behov for fokus på forbedringer af erhvervslivets rammevilkår, som er et noget overset område, og på en generel sænkelse af skatter og afgifter. Det er også vigtigt med en ligevægt.

Nogle steder i landet går det godt med aktiviteten, mens det andre steder går knap så godt. Det er klart, at håndværkerfradraget kan være med til at skabe vækst i yderområderne, som halter bagefter. Meget af byggeriet i dag er drevet af offentlige midler, mens der ikke er så meget gang i det private marked endnu.

Her ville ordningen hjælpe. Og når man siger håndværkerfradrag, så er det især vigtigt på området med energioptimeringer, der både har en gevinst på kort og langt sigt, fremhæver Henrik Fugman.

Læs flere kommentarer fra byggefolk i Licitationen-Byggeriets Dagblad (kræver abonnement)

Læs også: Giv håndværksmestrene en hånd
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.125