23948sdkhjf

Akku-maskinerne overhaler 230 V-modellerne

Nye Metabo-vinkelsliber blander sig med 230 V markedet
Den nye LiHD akku-teknologi betyder, at akku-maskinerne vinder ind på 230 V-modellerne
Metabo viser selv vejen med verdens første tohånds akku-vinkelsliber med 230 mm skæreskive og en kapacitet, der svarer til en 230 V vinkelsliber på 2.400 W.

Der er tale om en 36 V maskine, som enten kan drives af et enkelt 36V batteri eller via en adaptor af 2x18V batterier.
Mester Tidende har haft maskinen i hænderne. Ikke til en test, men blot til et par snit. Og den gør det forrygende. Ingen slinger i valsen her. Det bliver spændende at se, hvordan markledet modtager den nye maskine og den nye batteriteknologi i den tunge ende, hvor 230 V-modellerne hidtil har været enerådende.

Kompakt og stærk

Den nye LiHD batteriteknologi har også været omdrejningspunktet for den nye kompakte 18V vinkelsliber WPB 18 LTX BL 125 Quick. Her er batteriteknologien kombineret med en kulfri motor – og det er der bestemt kommet noget spændend ud af.

Den nye vinkelsliber har samme ydelse som en 230 V maskine på 1.000 Watt og kan desuden køre op til dobbelt så lang tid på en opladning end hidtidige batterimaskiner. Med en hastighed på 9.000 o/min. og et maks. drejningsmoment på op til 2,5 Nm skærer Metabos nye batteri vinkelsliber også de hårdeste stålplader eller rør og sliber meget hurtigt og med stor udholdenhed.

Med sin lave vægt på kun 2,6 kg er det stor bevægelsesfrihed. Huset er meget slankt, og håndtaget er konstrueret med minimal diameter. Den gode, ergonomiske placering af kontakter og et batteri, der kan drejes, giver brugerne til alle former for arbejde en bekvem og sikker arbejdsstilling. Når der skal skiftes skiver sparer Metabos Quick system tid og penge.
Så det er en ny topmodel, Metabo netop har sendt på markedet.

Artiklen er en del af temaet Værktøjstest.

Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.08