23948sdkhjf

Store ejendomme kan spare på varmeregning

8 millioner kroner kan spares på varmeregningen, vurderer forsyningsselskabet HOFOR.
En række af Danmarks største ejendomsejere har i år sommerlukket for varmeanlæggene i deres bygninger i København. Forsyningsselskabet HOFOR vurderer, at den gratis indsats samlet vil kunne give en besparelse på op mod 8 millioner kroner på årets varmeregninger og en reduktion i CO2-udledningen på over 1.500 tons

- Kampagnen Sommerluk.dk minder hvert forår danskerne om at sommerlukke for deres varmeanlæg. Når man sommerlukker, drejer man på fjernvarmeanlæggets sommerventil og stopper cirkulationspumpen. Det kræver en minimal indsats og giver mærkbare besparelser i CO2-regnskabet og på varmeregningen, siger ejendomsansvarlig i Bygningsstyrelsen Bjarne Sigvard Petersen.

80 kontorejendomme sommerlukker
Det har nogle af landets største ejendomsejere fået øje på. Bygningsstyrelsen, Styrelsen for Slotte og Kulturejendomme, Københavns Kommune og forsyningsselskabet HOFOR har derfor indgået et samarbejde og valgt at sommerlukke i år i en lang række af deres bygninger.

Fx lukker Bygningsstyrelsen, der er statens ejendomsvirksomhed og bygherre, blandt andet for varmen i Østre Landsret og Finansministeriet.

- Vi sommerlukker i år i cirka 80 kontorejendomme. At sommerlukke kræver ingen økonomisk investering, og når man samtidig, som vi i Bygningsstyrelsen, har etableret energistyring, så bliver resultatet synliggjort med det samme, og det er med til at øge fokus på optimering af vores mange varmecentraler, lyder det fra ejendomsansvarlig i Bygningsstyrelsen Bjarne Sigvard Petersen.

Lille indsats, stor effekt
Samlet tegner de tre store ejendomsejere og forsyningsselskabet HOFOR sig for en bygningsmasse på over 7,4 millioner kvadratmeter. Der bliver sommerlukket for de omkring 3,1 millioner kvadratmeter, hvilket HOFOR, der leverer fjernvarme til hovedstaden, vurderer vil have potentiale til en samlet besparelse på op mod 8 millioner kroner, samt en væsentlig reduktion af bygningsmassens CO2-udslip på over 1.500 tons.

- Sommerlukning er en af de lavthængende frugter, som kan plukkes uden store investeringer. Vi vurderer i HOFOR, at der gennemsnitligt kan opnås energibesparelser på 10 procent i store ejendomme ved at have fokus på sommerlukning, optimering af varmeanlæggene og intelligent energistyring. Derfor er vi glade for, at nogle af Danmarks mest ambitiøse ejendomsejere er gået aktivt ind i arbejdet med at sommerlukke, siger Jimmi Eiberg fra HOFOR, der også selv sommerlukker i selskabets hovedkontor på Amager med besparelser til følge:

- Et umiddelbart fald i det daglige varmeforbrug på omkring 80 procent ved 5 minutters arbejde - det er en god timeløn. Vi forventer i 2015 at skære cirka 30 MWh af vores hovedkontors varmeforbrug. Der svarer til en besparelse på 4 procent, og det vel at mærke i en ejendom, hvor der i forvejen er fokus på energioptimering, lyder det fra Jimmi Eiberg.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.594