23948sdkhjf

3 gode råd: Sådan skaber du trygge rammer

Mange tænker på tyven, men langt fra de fleste tænker på familien, når hjemmet skal sikres. Her er tre gode råd til at sikre hjemmet.
Når man snakker sikring af døre og vinduer, så bevæger tankerne sig hurtigt i retning af indbrudssikring. Mange boligejere er derfor også forberedte på tyvens ankomst med låse, beslag og forstærkning. Men hvad hvis branden bryder ud, dit barn er lidt for nysgerrigt, eller bedstemor falder - er dit hjem så også sikkert?

Du kan ved hjælp af forskellige døre- og vinduesløsninger sikre dig og din familie på mange flere måder, og faktisk så efterspørger boligejere i højere grad andre former for sikringstyper til deres hjem. Det fortæller salgs- og marketingchef Piet Hyldahl fra KPK Døre & Vinduer, der i en lang årrække har vejledt familier i forhold til at forebygge ulykker inden for boligens fire vægge. Han kommer her med tre anbefalinger til, hvordan man får mest tryghed ud af sine døre og vinduer:

1. Husk at børnesikre vinduer og døre
Børnesikring på døre og vinduer kan forebygge, at børns naturlige nysgerrighed ender med et uheld. Derfor kan det betale sig at montere et dør- og vinduesgreb med børnesikring. Eksempelvis er vindueshasper med børnesikring altid en tryg løsning, som pengepungen også kan klare.

2. Undgå faldulykker gennem glas
Har du børn eller bedsteforældre, der er ustabile på benene, eller arbejder du som fx dagplejemor og har dagligt legende børn i huset? Så bør du overveje at få monteret personsikkerhedsglas, som typisk anvendes til glasdøre, rækværker, afskærmning omkring brusekabiner og fritstående glasvægge. Således kan man forebygge skæreskader og gennemfald, da glasset enten går i mange små og uskarpe stykker eller holdes sammen af en folie på trods af brud.

3. Vinduets placering kan redde liv
Skal du bygge nyt eller sætte huset i stand? Så tænk grundigt over vinduer og døres placeringer i huset. Hvis ilden bryder ud, er det vigtigt, at vinduer og døre, der nemlig også fungerer som flugtveje og redningsåbninger, er placeret strategisk korrekte. Sørg altid for, at de er lette at betjene og samtidig kan fastholdes i en stilling, så der er fri passage både indefra og udefra. Samtidig skal vinduer og døre være nemme at tilgå i alle husets rum.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.078