23948sdkhjf

V2C og Optimise indgår strategisk samarbejde

Anlægsøkonomi, tid, kvalitet, drift og levetidsøkonomi i fokus for samarbejde, der sætter bygbarhed og Det Digitale Byggeri på dagsordenen.
V2C sætter gennem et strategisk samarbejde med Optimise nu det digitale byggeri på agendaen som en integreret del af virksomhedens rådgivning til bygherrer.

- I det lys har vi valgt at indgå et strategisk samarbejde med Optimise. Ved at samle vores kompetencer og ydelser opnår vi også i et fremtidigt perspektiv den optimale platform til at sikre et tidligt overblik og bygbare projekter til bygherrerne, siger administrerende direktør og partner i V2C Lars Blaaberg.

Bygbarhed
V2C’s direktører pointerer i, at udvikling af bygbare projekter både udgør den vigtigste direkte vej til at sikre bygherrer merværdi og en genvej til generelt at styrke byggeriets effektivitet, og fortsætter:

- Begrebet bygbarhed dækker ikke kun udvikling af solide fejlfrie projekter. Det handler i lige så høj grad om balancen mellem projektets kvalitet, tid og økonomi, det handler om valg af de rigtige materialer og løsninger, det handler om arbejdsmiljø, og det handler om drift og levetidsøkonomi, siger Lars Blaaberg.

V2C’s stiftere fortæller videre, at Optimise som led i samarbejdet skal stå for kvalitetssikring og tværfaglig kollisionskontrol af 3D modellerne, samt konsistenskontrol af model og analyse af projektændringer, ligesom Optimise skal give input om tid (4D), mængder (5D) og drift (6D) til V2C’s granskere, der med afsæt i deres byggetekniske kompetencer fastlægger proces tider, enhedspriser og procesmæssige forhold omkring levetidsøkonomi.

- Ved på den måde at kombinere og målrette kompetencer fra den analoge og digitale verden på det enkelte projekt styrker vi muligheden for at skabe bygbare projekter, ligesom vi tilfører bygherren det bedst mulige grundlag for at overskue byggeriet og træffe de rigtige valg.

’Missing link’
Lars Blaaberg og Peer Kisbye ser samarbejdet med Optimise som en naturlig videreudvikling af V2C’s kompetencer og ydelser, og de forventer gennem samarbejdet at styrke V2C’s rolle som katalysator for udvikling af gensidig forståelse, respekt og samarbejde mellem byggeriets forskellige aktører.

- Rigtig mange fejl og lidet bygbare løsninger i byggeriet skyldes manglede samarbejde mellem byggeriets forskellige aktører og specialister, der med afsæt i egne kompetencer ikke altid får skabt løsninger, der tjener bygherren bedst.

- Byggeriet har simpelthen manglet et uvildigt, koordinerende led med kompetencer og viden til at binde parterne sammen og sikre at alle trækker på samme hammel, konstaterer Lars Blaaberg og karakteriserer V2C’s rolle som ’byggeriets missing link’ og bygherrens katalysator, der som uvildig rådgiver er med til at skabe merværdi, gensidig respekt og forståelse på tværs af byggeriets deltagere.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079