23948sdkhjf

Regeringen lancerer grøn Boligjobordning

Fradraget hæves til næste år til 18.000 kroner, og Boligjobordrningen skal løfte private grønne investeringer og modvirke sort arbejde
På V-regeringens første arbejdsdag blev den i aftes sammen med Dansk Folkeparti, SF, Alternativet og De Konservative enige om en BoligJobordning, der løber i årene 2015-2017. Ordningen vil fra 2016 have et mere grønt sigte.

I 2015 indføres en BoligJobordning tilsvarende den ordning, der var i 2014 med et samlet fradrag på 15.000 kroner pr. person.

I 2016 foretages så en grundlæggende omlægning af ordningen, så den i højere grad understøtter den grønne omstilling, øget bæredygtighed og klimaindsatsen. Selve fradraget forhøjes samtidig til 18.000 kroner pr. person om året, således der kan afdrages maksimalt 6.000 kroner på serviceydelser

”Det glæder mig, at vi allerede fra dag ét viser, at det er muligt at skabe brede flertal for regeringens politik. BoligJobordningen er et fremragende eksempel på, at borgerlig og grøn politik ikke er hinandens modsætninger – tværtimod", siger finansminister Claus Hjort Frederiksen (V).

Glade for bred forligskreds

Dansk Byggeri mener ikke overraskende, at Boligjobordningen vil have en positiv effekt på byggeriets beskæftigelse.

”Det er ikke bare godt for byggeriet, det er godt for hele Danmark, og vi glæder os over at en meget bred forligskreds så hurtigt har realiseret Dansk Byggeris store ønske om en fortsættelse af ordningen”, siger adm. direktør Lars Storr-Hansen, Dansk Byggeri, i en kommentar.

Lars Storr-Hansen understreger, at netop BoligJobordningen har vist sig at være effektiv mod sort arbejde, har bidraget til at sikre grønne investeringer i boligen og har været meget velkommen i yderområder. Hertil kommer, at der er skabt mange praktikpladser oven i de 4-5.000 job, som Dansk Byggeri har beregnet, at ordningen har leveret hidtil.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.11