23948sdkhjf

Knauf og MT Højgaard i nyt kæmpeprojekt

På blot fire uger leverer Knauf hele 135.000 m2 gipsplader og 150 tons stålprofiler til Nordeas nye domicil i Ørestaden
Nordeas nye store domicil i Ørestaden bliver nabo til DR Byen og Koncerthuset. Knauf A/S, som fremstiller gipsplader på sin fabrik i Hobro, skal levere 135.000 m2 gipsplader og 150 tons stålprofiler til projektet. Det er ikke bare en stor ordre, det er også et mesterstykke i logistik og timing, som er afgørende for hele byggeriet.

- Et så omfattende et projekt involverer alle afdelinger hos os lige fra det første led i produktionen til chaufføren i lastbilerne, der leverer varerne på byggepladsen. Det kræver en logistisk koordinering af de helt store, når vi samtidig skal passe vores andre kunder, som vi selvfølgelig ikke glemmer, siger salgskoordinator Eva Pedersen, Knauf.

Selvom bygningen efter planen først skal stå færdig i slutningen af 2016, skal Knauf levere deres del af byggematerialerne på kun fire uger.

- Ellers forsinkes hele projektet. Materialerne skal ind i bygningsskallen, inden den lukkes, for så at blive monteret senere i byggeprocessen. Det er en massiv opgave for Knauf, der skal tilrettelægge store dele af deres produktion og logistik efter projektet, siger Eva Pedersen.

90 paller om dagen
De daglige leverancer tæller 90 paller gipsplader om dagen. Det kan dække en hel fodboldbane – 75 x 110 m - plus lidt til.

- Når vi skal levere gips i disse mængder, tilpasser vi produktionen til det, sørger for særlig indpakning til de færdige plader, så de kan stå udenfor, og hyrer ekstra lastbiler hos en af vores logistikpartner PK Justesen, siger salgskonsulent Per Mosegaard, Knauf.

Også transporten fra fabrikken i det nordjyske til Ørestaden og den efterfølgende opbevaring kræver særlig planlægning.

Vi har et par projekter af denne størrelse om året, og vi gør hellere end gerne lidt ekstra for at få det til at lykkes, fordi det er et fantastisk spændende projekt, som giver os en god ballast og en masse erfaring for fremtiden, siger Per Mosegaard.

Tæt samarbejde afgørende for succes
De enorme mængder gips kommer med tre daglige lastbilsleverancer på byggepladsen, hvor entreprenørerne fra MT Højgaard tager imod og gør plader og profiler parat til at blive monteret i bygningen.

- De daglige leverancer skal komme præcist til tiden, fordi tidsplanen for hele projektet er stramt tilrettelagt og er afhængig af, at gipsen er på plads, før vi kan komme videre. Det har kørt på skinner og været helt problemfrit. Vi har fået det, vi forventede, og Knauf har holdt præcist, hvad de har lovet, siger Christian Haugaard, byggeleder fra MT Højgaard.

Nordeas nye domicil afleveres i efteråret 2016 og vil ved færdiggørelsen opnå platin-certificering indenfor mærkningsordningen LEED, som er en international certificering, der vurderer et byggeris bæredygtighed ud fra kriterier som vand- og energiforbrug, indeklima, materialer og placering. Her er platin den højeste udmærkelse. LEED er en forkortelse for Leadership in Energy and Environmental Design.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.109