23948sdkhjf

Kopp Sorø satser på fremtidens håndværkere

Unge mangler lærepladser, og mange virksomheder er tilbageholdende. Men i tømrer- og snedkervirksomheden Kopp Sorø er der hele 16 lærlinge i gang
Rigtig mange steder kniber det for de unge at finde lærerpladser, men den tendens kender man intet til hos Sorøs ældste tømrer- og snedkervirksomhed, Kopp Sorø. Her er der hele 16 lærlinge i gang på én gang.

- De unge bliver en del af kulturen, de får lært håndværket fra bunden og er med til at holde stolte håndværkstraditioner i hævd. På den måde fremtidssikrer vi virksomheden, så vi altid har de bedste håndværkere, siger Lars Mouritsen, indehaver Kopp Sorøs.

Lars Mouritsen er selv uddannet tømrer- og snedkermester, og han har altid prioriteret at uddanne unge mennesker til fagene.
- Det er en bevidst strategi, at Kopp Sorø ansætter lærlinge. Det er med til at sikre kompetencer i virksomheden, men vi gør det også, da vi føler en vis samfundsforpligtelse, siger Lars Mouritsen, indehaver Kopp Sorøs.

Mange uden lærerpladser
En undersøgelse foretaget af konsulentfirmaet Deloitte viser, at kun 23 procent af virksomheder med faglærte medarbejdere har ansat lærlinge. Undersøgelsen viser også, at 11.000 unge i dag mangler en læreplads.

- Som samfundsbetragtning bør det tal ikke være så højt, siger Lars Mouritsen.

Kopp Sorø dækker alle håndværksfag og arbejder både med nybyggeri, energirenovering og restaurering af gamle bygninger. Lars Mouritsen er glad for de mange lærlinge.
- Det fungerer rigtig godt, når vores teams også får mulighed for at arbejde med restaurering af gamle bygninger. De unge får en grundlæggende viden om forskellige konstruktioner og materialernes styrke, og de lærer at bygge noget fra bunden med helt særlige teknikker og materialer, siger han.

Holder på de bedste
Kopp Sorø holder fast i de bedste lærlinge, men mener, at det også er godt at komme ud og prøve noget andet i andre virksomheder.

- Det har været super godt at komme ud til mange forskellige fagområder. At arbejde med gamle håndværksmetoder giver en helt unik viden, siger ”Dennis”, der er murerlærling i Kopp Sorø.

Kunderne efterspørger høj faglighed og gode håndværkstraditioner, så det er ofte krævende håndværksmæssige opgaver, som lærlingene kommer ud til. ”Dennis” har været med til restaureringen af Falkensteen Gods, hvilket gav nye udfordringer.

- Det var rigtig spændende. Der skulle vi jo bruge gamle håndværksmetoder. Eksempelvis skulle vi bruge ægte mørtel til byggeriet, dvs. uden cement, fordi cementen gør, at kalken ikke binder. Hele tiden var der de her ting, som vi skulle være opmærksomme på, siger ”Dennis”.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.079