23948sdkhjf

Installatøruddannelser på deltid er en realitet

Nu behøver man ikke længere sige sit job op og gå på SU i to år for at blive installatør.
Det er nu muligt at tage installatøruddannelsen på deltid. Uddannelses- og forskningsminister Esben Lunde Larsen (V) har godkendt de to nye deltidsakademiuddannelser el-installatør og vvs-installatør.

- Det er vi rigtig glade for i Arbejdsgiverne. Det er noget, vi har arbejdet for i flere år. Det er godt for studerende, som gerne vil forsætte arbejdet i virksomhederne. Men det er også godt for virksomhederne. De har nemlig også brug, at der bliver uddannet langt flere installatører, siger Jani Lykke Methmann, direktør i Arbejdsgiverne.

Gør det nemmere ved generationsskifte i virksomhederne
- Det er en stor hjælp i mange små og mellemstore virksomheder, der netop står overfor et generationsskifte. Hvis man har taget en uddannelse som vvs’er og skal overtage virksomheden, er det problematisk at skulle smide sit job i to år for at få installatøruddannelsen. Det har tidligere afholdt mange fra at blive selvstændige, siger Finn Kyed, der er udviklingschef i Arbejdsgiverne.

Arbejdsgiverne vil også gerne anerkende erhvervsakademierne for deres håndtering af arbejdet med deltidsuddannelserne gennem hele forløbet.

- Erhvervsakademierne har gjort det rigtig godt, og jeg synes, det må være på sin plads at rose dem for deres hurtige arbejde, siger Finn Kyed.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

1.229