23948sdkhjf

Nymalede vinduer på den halve tid

Maling med kort tørretid gør malerne mere effektive og mere uafhængige af vejrliget
Takket være Alcro Rapid-vinduesmalingen fra Beckers Maling bliver malerne fra Brdr. Jensen & Nielsen nu færdige dobbelt så hurtigt som før. Firmaet arbejder lige nu for Andelsboligforeningen AST i Vanløse, hvor 438 lejligheder skal have ny kulør på vinduerne.

- Malingens korte tørretid halverer arbejdstiden og minimerer de gener, som beboerne oplever på grund af arbejdet, fortæller malermester Thomas Jensen.

Som bygningsmalere med speciale i boligforeninger er det afgørende for malerne hos Brdr. Jensen & Nielsen at minimere tidsforbruget pr. vindue. Det gælder både i forhold til effektivisering af arbejdsrutinerne og i forhold til valget af produkter og løsninger. På den måde kan firmaet, der har hjemme i Søborg, optimere arbejdsudbyttet på de solrige sommerdage og mindske risikoen for forsinkelser på grund af regn.

- Størstedelen af vores opgaver foregår udendørs, og vi er derfor underlagt vejrgudernes luner. Det gælder med andre ord om at få så meget som muligt fra hånden på de skyfrie dage, så tidsplanen ikke begynder at skride, hvis det lige regner et par dage, fortæller malermester Thomas Jensen.

Fordobler fremdriften
Brdr. Jensen & Nielsen arbejder lige nu for Andelsboligforeningen AST i Vanløse, som med 436 andele og 2 lejemål fordelt på 4 boligkarréer udgør en af Danmarks største andelsboligforeninger. Flere end 2400 vinduer skal således over de næste måneder have ny kulør, og malerne anvender i den anledning Alcro Rapid-systemet til vinduesmaling, som malingleverandøren Beckers Maling lancerede på Nyborg Stævnet d. 15.-16. januar i år. Og det nye malingsystem har i høj grad forbedret fremdriften i arbejdet.

- Malingen tørrer så hurtigt, at vi faktisk kan tage en hel side på en karré på en enkelt dag. Når det første lag er blevet påført på alle vinduer, kan vi straks starte forfra med de første vinduer, så vi når de to påkrævede malinglag på samme dag. Det svarer til en halvering af den tid, der normalt går, fordi vi undgår at vente, forklarer Thomas Jensen.

- Den korte tørretid gør samtidig, at vi minimerer arbejdstiden foran den enkelte beboers vinduer, så beboerne generes mindst muligt af vores arbejde. Det har stor betydning, at foreningen ikke kun kan se frem til flotte vinduer, når vi er færdige, men også at arbejdet undervejs ikke griber unødigt ind i deres hverdag, understreger han.

Tørrer indefra og ud
Årsagen til, at Alcro Rapid-vinduesmalingen tørrer så hurtigt, er, at den bygger på såkaldt PMA2-teknologi, som giver exceptionelle tørre- og forarbejdningsegenskaber. Malingen, der består af grunder og dækfarve, tørrer indefra og ud og har en god fylde og høj dækkeevne, og dækfarven giver derudover en hurtigere ’blocking’ end sammenlignelige traditionelle malinger.

Op til lanceringen af Alcro Rapid blev malingen testet af det svenske entreprenørfirma Bruske/Delér Fönsterrenoveringar AB, som vurderede den til at være 'best in class' efter at have arbejdet med den i en række renoveringsprojekter.
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.203