23948sdkhjf

Skovlproduktion via 3D tegninger

3D tegninger spiller en vigtig rolle hos Viby Attachment og Ebco
Der skæres, svejses, slibes og samles i den store fabrikshal på Smedevangen i Lynge, lidt nord for København. Det er her produktionsenheden til de to skovlleverandører Viby Attachment A/S og Ebco A/S holder til. Og i lokalerne ved siden af er direktion, salg, bogholderi og designere placeret.

At entreprenørbranchen, der er hovedaftager af skovlene, netop nu er fyldt med optimisme og mange opgaver, smitter naturligvis af på de to skovlleverandører. Begge virksomheder, der leverer til to forskellige segmenter, men med et naturligt overlap, er to væsentlige spillere i markedet.

Af produkter, produktionsenheden levere skovle til, kan nævnes: minigraver, minilæsser, rendegraver for og bag, gravemaskiner, læssemaskiner, pallegafler, skovlbærer, skovle med og uden overfald, vejhøvl, affaldshåndtering etc.

For at imødekomme den stigende efterspørgsel har virksomheden da også for nylig oprustet på både salg og teknik. Desuden er der taget et helt nyt 3D tegningsprogram i brug.

Vigtige parametre
- Vores skovle er nogle af de bedste på markedet og de holder gerne to maskiners levetid, fortæller Kim Jensen, der repræsenterer koncernledelsen.

- Vores sælgere gør meget ud af at vejlede kunden, så de sammen kan finde den rette skovl til netop hans specifikke opgave. Nogle opgaver kan løses med en standardskovl, mens andre kræver en specialfremstillet skovl. Hvis det er en standardvare eller en skovl kunden tidligere har fået leveret, udarbejdes der ikke nyt tegningsmateriale. Det forefindes allerede i arkiverne.

Skal skovlen derimod specialfremstilles, udarbejdes det vi kalder en showtegning. Dette sker på baggrund af de udfaldskrav kunden og vores sælger er blevet enig om. Denne sendes digitalt til kunden som en 3D-tegning i et tegningsformat, der ikke kræver et specielt program hos kunden for at åbne. På denne showtegning, der er forsynet med hovedmål, kan kunden ligeledes via forskellige farvekoder se, hvilken forudbestemt ståltype - 500, 450 eller 365, der er benyttet til henholdsvis konstruktion og slid.

Når kunden tager et delemne ud af 3D-tegningen, kan han foruden emnets proportioner også se, hvad det vejer, hvor der er boret huller og lignende. Ønsker kunden en anden løsning, er det i denne 3D-tegning, der kan lægges nye krav ind.

To forskellige tegninger
- Efter kundens godkendelse opretter vi ordren og gør den endelige tegning klar til produktion. For en showtegning og produktionstegning er ikke ens. Når den endelige produktionstegning er udarbejdet, benytter vi den hele vejen igennem produktionen. Både til skæring, drejning og svejsning. Produktionstegningen er faktisk en hel tegningsmappe, med en stor portefølje af enkelttegninger, der bliver udarbejdet, fortæller Kim Jensen og fortsætter:

- I produktionen skilles tegningen ad. Herefter bliver de enkelte delprodukter taget ud til produktion. Første skridt er opskæringen, der sker i en plasmaskæremaskine. Når alle delene er skåret ud, bliver de afgratet og evt. valset og bukket, hvis opgaverne kræver det. Herefter bliver de svejst sammen i en nyindkøbt svejserobot. Sidste trin inden skovlen forlader fabrikshallen er finish. En finish produktionsenheden prioriterer meget højt.

Stor eksportandel
- Et meget vigtigt parameter i forbindelse med vores eksport er, at vi via vores tegningsmateriale kan dokumenterer, at skovlen er udført i en overensstemmelseserklæring med vore mange mærkninger og certificeringer. 30-40 procent af vores produktion går til eksport til henholdsvis, England, Sverige og Norge.

Det er en andel vi, inden for de næste par år, forventer at øge markant, oplyser Kim Jensen
Kommenter artiklen
Job i fokus
Gå til joboversigten
Udvalgte artikler

Nyhedsbreve

Send til en kollega

0.265